Читать «Вона» онлайн - страница 35

Марина Кичка

— Хм, Андрій скинув? Цей Андрій розумний хлопчина, — Тарас допитливо поглянув на Марі.

— Так, дуже розумний, — Марі не хотіла продовжувати говорити про Андрія. Це була дуже дорога їй людина. Лише її. — Але є один нюанс: я ніколи не стріляла з пістолетів, — помітивши здивування Тараса, Марі негайно продовжила. — Ви не хвилюйтесь я швидко вчусь. Мені потрібна лише невелика практика, тому в мене два питання: де мені взяти пістолет, і де я можу потренуватись?

— У якому сенсі ви ніколи не стріляли? — занепокоєно запитав Тарас.

— О Господи, та не переймайтесь! Знайдіть пістолет, місце де можна постріляти і поїдьте зі мною, переконаєтесь, що немає чого хвилюватись, — Марі зрозуміла, що лише так зможе заспокоїти Тараса.

— У нас в місті є тир, я домовлюсь і можемо з’їздити.

— Чудово, я буду на горі.

— Як ви себе почуваєте?

— Вже майже як нова), — це звичайно було не так, але щоб не хвилювати Тараса ще більше, Марі вирішила не вдаватись у подробиці.

Марі, відчуваючи занепокоєння Тараса, встала з крісла і вийшла з кімнати. Саме тому Марі не любила перетинатись із тими, хто потрапляє під руку потойбічних створінь, вона відчувала їхні емоції. І зазвичай нічого приємного вони не приносили. Зазвичай це був страх, розпач, паніка, істерики. І Марі було дуже тяжко опанувати себе. Тому вона й не хотіла погоджуватись на пропозицію Тараса, адже знала, що рано чи пізно вона почне відчувати зі сторони Тараса страх. І цей страх якнайгірше вплинув би на Марі. Адже в час, коли їй потрібно бути впевненій у собі, її сковує паніка і страх і в результаті дуже складно відфільтрувати чужі почуття від своїх. Марі знадобилось багато часу і тренувань, щоб хоч трохи навчитись блокувати свій зв'язок з оточуючими. Але інколи їй це не вдавалось, як в ситуації із Тарасом. Вона постійно його відчувала і ніяк не могла заблокувати їхній зв'язок.

Розділ 17

Анна і Андрій

Близько дванадцятої трійця зідзвонилась. На щастя всім дозволили поїхати розвіятись. Як би ж то розвіятись. Що ближче було до вечора, то більше Марі нервувала. Вона відчувала, що те, що ще вночі їй здавалось безтурботними пригодами, насправді виявиться геть не таким веселим. Що їм робити, як діяти, нічого цього Марі не знала. Вона нервувала через те, що вони не тільки не зможуть допомогти тій людині, а й нашкодять. Тому повторювала про себе слова, які зазвичай казала мама, коли Марі хотіла покинути танці: «Назад дороги не має! Рухайся тільки вперед і завтра ти будеш сильніша, а з сьогодні ти просто посмієшся!» Мама Марі була сильною жінкою і ніколи не давала розслабитись Марі. За що зараз Марі їй дуже вдячна, хоча інколи її вражає як це, коли мати не хоче тебе навіть обійняти, проте це було чудовим загартуванням для почуттів Марі — ніколи і ні від кого не чекати тепла. Ні, стосунки у Марі з мамою були чудовими, але більш схожими на ділові відносини, аніж на відносини між дочкою і матір’ю. Мама вважала, що це саме той стиль поведінки, який має бути в прогресивної сім’ї. Інколи Марі це було трохи не втямки. Адже вона щиро вірила, що саме почуття рухають світ. Усе в світі відбувається завдяки почуттям і їх вираженню.