Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 28

Робърт Блонд

143

След почти цял час, прекаран в бясно претърсване на Кибспейс, си принуден да се откажеш. Вече е късно да опитваш други методи за проследяване, така че решаваш да се откажеш от плана си за атентат срещу Оберон.

Продължи на #192.

144

Войниците ти заемат позиции в сградите покрай магистралата и скоро хората на „Вулкан“ правят същото, като ги въвличат в ожесточена престрелка от далечна дистанция. Ето правилата й:

Петима от твоите пехотинци водят последователни престрелки по стандартните правила с петима от пехотинците на „Вулкан“. Резултатът се взема като модел и за останалите девет групи от по пет души. Останалите войници се разделят на групи от по петима и престрелката се повтаря по този начин, докато всичките войници на една от страните са унищожени.

Ако твоята бойна група спечели битката, продължаваш на #159.

Ако надделеят хората на „Вулкан“, отиваш на #199.

145

Когато андроидите ти унищожават и последната бойна част на „Вулкан“, управляващото звено на „Меганикс“ избухва в невъздържани радостни възгласи. Това беше последната битка и тя решава изхода от цялата Война на Осморката!

Твоята корпорация вече е господар в Орм.

Продължи на #310.

146

Сенките на Оберон неслучайно са най-добрите в Орм. Дори твоите неизброими източници на виртуална информация ще имат сериозни затруднения с проследяването им, защото повечето им комуникации се извършват по телепатичен път или чрез материални носители, а не по електронната мрежа.

Опитай :

Ако е от 1 до 4 включително, отиваш на #143.

Ако е 5 или 6, продължи на #191.

147

„ВУЛКАН“ СРЕЩУ „ТАЙЕРА“

Вдигнал очи към звездите, потъваш в размисъл. Омразната ти корпорация притежава огромна пехотна сила, способна да смаже в пряк военен конфликт всяка от корпорациите на Осморката. Слабостта й се крие във факта, че отделните външни не разполагат с инициативност в такава степен, както хората, и без способни командири се превръщат в тълпа.

„Тайера“ обаче има способни командири. Някои от управляващата клика в ЦМК на корпорацията са космически вълци с голям опит, а шефът на сенчестото им звено, който ръководи военните действия на корпорацията, е самият Каин, една от най-жестоките и ефективни сенки в Орм.

Бавно оголваш зъби, когато разбираш какво ще направиш. Ще обезглавиш уродливата корпорация, като премахнеш някой от шефовете й.

Ако смяташ да отправиш силите си към Свободната зона, където се намира ЦМК на „Тайера“, за да унищожиш директорите на корпорацията, мини на #169.

Ако възнамеряваш да организираш атентат срещу Каин, продължи на #190.

148

— А може би просто не искаш — казваш ледено и отклоняваш погледа си от екрана. — Или не смееш.

— Говориш с Каин — казва презрително сянката.

— Искам не само да чуя как говориш, а и да видя как се биеш.

Външният неочаквано приближава лицето си към екрана:

— Дадено.

— Много добре! — възкликваш. — Служител на „Вулкан“ ще ти каже къде е сградата.

— Как мога да бъда сигурен, че няма да ме измамиш? — присвива очи външният.

— Предполагам, че дори извънземен изрод като теб е чувал нещо за думата на драконите — изръмжаваш.