Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 26

Робърт Блонд

Продължи на #124.

131

Решаваш да проявиш благородство и се задоволяваш с това, да разположиш армията си по най-добрия начин, преди да пристигнат частите на „Тошиба“.

Продължи на #124.

132

Единственият начин да засегнеш Ра е вътре в Кибспейс, където той е най-силен. Трябва много добре да избереш човека, който ще се заеме с това.

Ако разполагаш с добър ас, можеш да го изпратиш на #137.

Ако не можеш да се довериш на друг и искаш самостоятелно да се заемеш с трудната задача, иди на #125.

133

Агентът ти е наистина добър и след няколко минути в кипящия от обмен Кибспейс успява да открие някаква следа от Ра, за която да се залови.

След още няколко минути той получава внезапен инсулт, източникът на който очевидно идва от виртуалния свят, но е абсолютно непроследим.

Толкова по въпроса за атентат срещу Ра.

Върни се на #134, за да опиташ някоя друга тактика.

134

Ръководителят на бойното и сенчестото звено на противниковата корпорация, изкуственият интелект Ра, обитава КПНД, като се появява толкова рядко и в толкова разнообразни аватари, че никой не е сигурен къде се намира във всеки отделен момент. Едно обаче е сигурно: инструкциите му трябва да достигат по някакъв начин до ЦМК на „Тошиба“, където се намират човешките му слуги, и анализът показва, че това най-вероятно се осъществява по подземна кабелна мрежа, която единствена би била достатъчно бърза и сигурна. Ударът срещу нея обаче би трябвало да се осъществи в непосредствена близост до сградата на ЦМК, която със сигурност е добре охранявана както информационно, така и физически.

Каква е целта ти?

Да унищожиш Ра чрез атентат в Кибспейс — на #127.

Да прекъснеш кабелната мрежа — на #141.

Ако си се отказал от тази линия на действие, можеш да опиташ нещо друго — на #121.

135

Решението ти издава пълна липса на военноначалническа мъдрост и ако някога ти бъде потърсена лична отговорност, наказанието би трябвало да бъде сурово.

„Тошиба“ естествено е подготвила терена на битката и когато авангардът на армията ти достига до уреченото място, се натъква на минно поле.

Отбележи загубата на 200 пехотинци и 50 оператори с оръжията и машините им и продължи на #124.

136

Силите на „Биотекс“ не издържат В самия край, когато от окончателното господство над Орм ви дели само една крачка. Макар и малобройна и по-неопитна, армията на „Тошиба“ все пак успява да се наложи над изтощените ти от войната бойни части и да удържи победа.

Верен докрай на корпорацията си, оставаш в кабинета си в Централния Мениджинг Корпус, докато щурмоваците на „Тошиба“ превземат сградата.

КРАЙ

137

Агентът ти умира в мига, в който се плъзва в Кибспейс. Екранът, на който екипът ти следи движението му, се оцветява в кървавочервено и угасва.

— Това беше Ра — казва един от хората ти със страхопочитание.

Друго предупреждение не ти трябва. Колкото и да не ти харесва, ще трябва да оставиш Ра на мира. Така или иначе, изкуственият интелект вероятно няма да прояви интерес към вашата корпорация сега, когато войната така или иначе е загубена за него.