Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 27

Робърт Блонд

Мини на #177.

138

Служителят, който си изпратил, без колебание отдава живота си в самоубийствената си мисия, но за съжаление от това няма никаква полза. Агентът ти е убит още преди да успее да преодолее кордона около ЦМК „Тошиба“.

Върни се на #121, за да опиташ нещо друго.

139

Въпреки всичките си усилия, агентът ти не успява да открие и следа от Ра в гъмжащия от информационен обмен Кибспейс. След половин час, изгубен в претърсване на сайтовете, му нареждаш да прекрати безсмислената гонитба, и се замисляш какво друго би могъл да предприемеш.

Върни се на #134, за да опиташ някоя друга тактика.

140

Изпратеният от теб служител без колебание дава живота си, за да изпълни възложената му задача. При пробиването на кордона кръстосвачът му е взривен, при което агентът изгубва единия си крак, но успява да допълзи до нужното място, напътстван от проследяващия екип, и да взриви изплозивната мина, която унищожава кабелната мрежа, преди сенките на „Тошиба“ да го довършат.

Групата, която следи комуникациите на „Тошиба“, със задоволство ти докладва за хаоса, който е настъпил в щаба, щом Ра е изгубил възможността си да им предава заповедите си директно.

Противниковата корпорация губи 20 точки Сила.

Върни се на #121.

141

Внимателно разглеждаш плановете на ЦМК „Тошиба“, с които разполага разузнавателният ти отдел: сградата се намира в Равнината, с официални входове на нивото на улицата, и е дълга и широка по две пресечки, с формата на леко неправилен квадрат. За съжаление на картата не са отбелязани подземията й, ако изобщо ги има. Единственото, в което можеш да си сигурен, е че от Подземния град към нея няма официален проход.

Можеш да опиташ набег по нивото на улицата — на #128.

Или под земята — на #173.

Ако си се отказал от тази линия на действие, можеш да опиташ нещо друго — на #134.

142

„МЕГАНИКС“ СРЕЩУ „ВУЛКАН“

Информационните сондажи в Кибспейс, с които веднага се заемаш, показват, че противниковата корпорация се е справила доста добре с воденето на военните действия. „Вулкан“ е изгубила 35 точки Сила, 400 пехотинци, 30 оператори и половината от сенките си, докато достигне до последната битка срещу твоята корпорация.

Това означава, че няма да е никак лесен противник. Периферията ти нетърпеливо потрепва: отдавна чакаш подобен шанс да премериш по такъв начин силата на съзнанието си с тази на прехвалените дракони. Макар и да са неизмеримо древни и мъдри, Седемте все пак са материални създания, а освен това повечето от тях (и особено прекият ти противник Оберон) изпитват отвратителна любов към човешките същества, които ти самият с право ненавиждаш.

Докато се плъзгаш през Кибспейс, един от вътрешните ти сектори внезапно изкарва интересна бойна стратегия: да организираш атентат срещу Оберон, като по този начин лишиш армията на противника от талантливия й ръководител.

Ако желаеш да се заемеш с тази (общо взето, непосилна) задача, премини на #161.

Ако предпочиташ да се съсредоточиш върху по-реалистични проблеми, продължи на #192.