Читать «Независима съпруга» онлайн - страница 72

Линда Хауърд

— Не много, миличка — успокои я Рай, сякаш усетил колко бе разстроена.

Ала най-после всичко свърши и Сали и Марина се озоваха в малката зала, която кралят им бе предоставил.

— Наистина е сладур — обясни Марина. — Мисля, че е стеснителен, но много се опитва да го скрие. И, разбира се, е научен да пренебрегва жените по всякакъв начин, освен физически, и не може съвсем да свикне да общува светски с тях, въпреки английското си образование.

— Те с твоя съпруг заедно ли са учили? — поинтересува се Сали, като мислеше, че Зейн изглежда нямаше никакъв проблем с жените.

— Не, ала и при него има какво да се желае. Слушай, преди да се сгодим, той имаше харем. Накарах го да ги освободи всичките, преди да се съглася да се омъжа за него! — похвали се тя.

Сали се задави.

— Харем?! Шегуваш ли се? Още ли има такива неща?

— Разбира се, защо според теб кралските семейства имат толкова много принцове? Мюсюлманската религия разрешава три съпруги и толкова наложници, колкото мъжът може да издържа, а Зейн определено си имаше колекция от наложници, с които да запълва нощите си!

— Какво му каза, та да го накараш да се откаже от тях?

— Дадох му избор. Можеше да има или мен, или други жени, но му показах ясно, че нямам намерение да го деля с тях. На него не му харесваше идеята да се откаже от харема си, ала най-накрая разбра, че моят невеж американски ум просто не може да го приеме.

Очите им се срещнаха и те избухнаха в смях. И, разбира се, това бе моментът, когато бяха прекъснати от Рай и Зейн.

— Мислех, че това е сериозно интервю — отбеляза Рай, приближи се и седна до Сали.

— Аз пък мислех, че е лично — отвърна тя.

Твърдите устни на Зейн трепнаха в усмивка и той се отпусна до Марина.

— Не можахме да се сдържим. Представих Рай на Негово Величество — съобщи той, разкърши широките си рамене, сякаш бе уморен, и се подсмихна. — Мисля, че ядосах някои дипломати, особено когато проведоха един дълъг разговор и никой нищо не можа да чуе от него.

— Държавният Департамент вероятно ще се опита да ме разпита — добави Рай.

Сали си спомни нещо и уж между другото попита Зейн:

— Как се запознахте с Рай?

— Той ми спаси живота — отговори веднага Зейн, но не последва никакво обяснение и тя вдигна въпросително вежди.

— Не ти трябва да знаеш — пошегува се Рай. — И двамата бяхме където не ни беше мястото и едва се измъкнахме живи. Остави това, бебчо. По-добре ни разкажи как се запознахте вие с Марина.

— О, много просто — сви рамене Марина. — В колежа. Няма нищо необичайно. А сега защо вие двамата не се поразтъпчете? Как можем да си поговорим със Сали, когато има свидетели?

И двамата мъже се засмяха, ала никой от тях не понечи да си тръгне, така че трябваше да бъдат включени в разговора. Честно казано, бе невъзможно да бъдат изключени. Рай не бе дошъл за интервю, но бе журналист и накрая все пак получи интервю. Въпреки раздразнението си, Сали можеше само да се възхищава от начина, по който той поставяше въпросите си на Зейн. Някои бяха прями, други просто като намек, оставящи Зейн да реши дали да им отговори, или да ги заобиколи. В замяна на тази съобразителност Зейн отговаряше честно и Сали разбра, че това бе потенциална бомба. Той казваше на Рай неща, които не бяха казвани дори на държавни глави, и изглежда бе напълно уверен, че Рай знае какво може да се публикува и какво трябва да се забрави.