Читать «Независима съпруга» онлайн - страница 59

Линда Хауърд

От друга страна изобщо не искаше да позволи всичко да е на неговото, особено след снощи. Тогава Рай определено бе направил каквото искаше и освен един слаб протест, Сали дори не се бе опитала да го отблъсне. Дори и този самотен опит едва ли се броеше, защото тя не се бе помъчила да се бори с него, само бе казала едно „не“ и той, разбира се, не му бе обърнал внимание.

Не й се искаше и да му разкаже всичко за Крис. Спокойните, лениви маниери на Крис бяха съчетани с такава вътрешна сдържаност, че тя бе изненадана, че й се бе доверил и нямаше намерение да го предаде само за да погъделичка самочувствието на Рай.

Още не бе казала нищо, ала изведнъж търпението на Рай се взриви. Ръцете му здраво се свиха около нея, той се претърколи и я притисна под себе си.

— Може би трябва отново да ти покажа на кого принадлежиш — заяви разярено. Очите му блестяха от гняв, който не бе съвсем гняв.

Сърцето й подскочи, когато усети как мускулестите му крака разтварят нейните, и Сали разбра, че Рай отново ще прави любов с нея. Вече потъваше в топлината, която я заливаше, и сърцето й заби бързо. Но въпреки че обви ръце около врата му, се чу да казва упорито:

— Аз принадлежа на себе си. На никой друг.

— Ти си моя, Сали! По дяволите, моя си!

Докато тези гневни думи отекнаха в съзнанието й, тя се отдаде на това непреодолимо притежание, и макар че съзнанието й протестираше, сетивата й бяха прекалено омаяни от насладите, които той предлагаше, за да й позволят да спори със слепия му собственически инстинкт. Сали го обичаше, толкова много го обичаше, че дори след седемте дълги самотни години без неговото докосване, сега, когато бе преодолял съпротивата й и бе правил отново любов с нея, тя не искаше нищо друго, освен да се отдаде на интимността на тяхната близост. Рай не можеше да й даде любов, ала можеше да й даде това, а то бе най-многото, което някога би дал от себе си на която и да било жена. Сали се вкопчи в широките му рамене, включи се в бесния му ритъм и когато най-после той се отдръпна от нея и се стовари по гръб, и двамата бяха задоволени и треперещи от изтощение. Тя не можеше да понася разстоянието, което ги разделяше, затова се сгуши на гърдите му и притисна устни към шията му. И изведнъж, сякаш някой изгаси лампата, заспа, дори в съня си вкопчена в него, като че ли не би понесла да го пусне.

Когато се събуди от дрямката си, Сали се размърда, отвори очи и вдигна глава. Видя, че Рай също току-що се бе събудил, че очите му бяха още сънени. Споменът за много други сутрини преди години, когато бяха правили любов и пак бяха заспивали, й създаваше тайнственото чувство, че тези години изобщо не ги бе имало.

Той отметна косата от лицето й, после дългите му силни пръсти обхванаха тънката й шия.

— Така и не ми каза — прошепна, — влюбена ли си в него?

Тя примирено затвори очи. Рай бе упорит като булдог. Но какво можеше да му каже? Щеше ли да й повярва или дори да разбере, ако му кажеше, че начинът, по който обичаше Крис, не бе романтичен, нито дори сексуален? Пръстите около шията й се стегнаха и Сали отвори очи.