Читать «Холивудски интриги» онлайн - страница 78

Джаки Колинс

— Нещо смърди наоколо — обади се един от мъжете — грубият му коментар беше насочен към нея.

— Да, дъхът ти, когато говориш — върна му го тя.

Алисън се къпеше веднъж на няколко седмици — когато смрадта ставаше толкова силна, че дори тя не можеше да я търпи.

— Лара! Лара! Лара! — викът на тълпата се понесе като мантра на обожанието. Алисън се напрегна, когато пред погледа й се появи Лара в зелена рокля без ръкави, която подхождаше на блестящите й очи.

Когато я видя как е облечена, Алисън се намръщи. Роклята беше твърде къса за нейния вкус. Лара не беше някаква звездичка, отчаяно решена да покаже каквото има, за да привлече внимание. Тя беше Лара Айвъри, кралицата на Холивуд.

Някой я съветваше не както трябва, а това вбесяваше Алисън.

— Погледни циците на Лара тази вечер — отбеляза един от фотографите. — Не бих имал нищо против да посмуча тези малки сочни плодчета.

Алисън се обърна към него.

— Затваряй си гадната уста — изсъска тя.

— Разкарай се, досадо — измърмори той.

Гневът й се разрази и тя го ритна по глезена.

— Луда кучка! — изпищя той, докато подскачаше на един крак. — Ще дам под съд шибания ти дебел задник.

Лара погледна към тях, вниманието й беше привлечено от неразборията.

„Тя иска да съм с нея — помисли си Алисън. — А не хваната в капан тук, с тия недодялани свине.“

Без въобще да помисли, се хвърли напред, мина под въжето, изтича към Лара и я прегърна.

След това всичко сякаш ставаше на забавен каданс. Пресаташето на Лара се втурна напред и се опита да отблъсне Алисън. Но тя беше твърде бърза за него, замахна с дясната си ръка и силно го удари по лицето.

Приближи се някаква жена и понечи да я откъсне от Лара. Алисън удари и нея.

Лара беше напълно вцепенена.

— Дойдох да те спася — уверяваше я Алисън. — Аз съм единственият човек, на когото му пука за тебе. Аз съм твоята спасителка.

Преди да успее да каже или да направи още нещо, върху нея се хвърлиха двама яки телохранители, хванаха я под мишниците и я извлякоха далече от Лара. Към тях се втурна ченге, но тя успя да го ритне в слабините — въпреки твърдата хватка на телохранителите.

После се бори и с тримата, докато се озова свита отзад в полицейския фургон, но преди това беше успяла да изрита, издере и удари колкото хора можа.

Алисън Сиуел беше наистина много дива жена.

ГЛАВА ДВАЙСЕТ И ПЪРВА

Рибният ресторант на брега беше осветен от свещи. Лара не можеше да си спомни кога си е прекарвала толкова добре разговаряйки — за обичайните неща, клюки за хората от екипа и техните особени навици, за актьорската игра. Тъй като с Джой нямаха връзка, отникъде не изскачаше онзи напрегнат въпрос: „А сега накъде?“ Вместо това обсъждаха филми, книги, телевизионни програми — беше изключително приятно, макар че докато тя обясняваше бързо, вътрешният й глас й изпращаше всякакви послания:

„Той е прекрасен. Ти го харесваш. Забавен е. Секси. И още повече — мил. Какво смяташ да направиш в тази посока?

Нищо — каза си тя сериозно. — Защото той е зает.“

— Кайл ме заплашва със съд — Джой обаче никак не звучеше разстроен. — Казах му да се свърже с адвоката ми — бих могъл да използвам шума, който ще се вдигне.