Читать «Холивудски интриги» онлайн - страница 218

Джаки Колинс

— За Съмър?

— Съмър?

— Изчезнала е. Не знаеш ли?

— Не, опитвам се да открия Лара. Тя там ли е?

— Не.

— Може би Ники знае къде е.

— Ще видя дали е в състояние да говори.

След малко се обади Ники:

— Нямам представа къде може да е Лара, Джой.

— Айдън ми каза за Съмър. Какво се е случило?

— Изчезнала е. Не знаем къде се е дянала.

— Би ли могла да е с Лара?

— Не виждам как. Лара оставила ли ти е някакво съобщение?

— Не. Не беше и на партито, казаха ми, че изобщо не се е появявала.

— Бих искала да мога да ти помогна.

— Да. Съжалявам за Съмър.

— Почакай — каза Ники. — Току-що се сетих за нещо. Тази сутрин Ричард беше на снимачната площадка.

— С Лара ли?

— Да. И нямаше търпение да плати десетте си цента за снимките в таблоида.

— Да не искаш да кажеш, че може да е с него?

— Не… но той кроеше нещо. С него имаше някаква възрастна жена. Той я въведе във фургона на Лара и двете останаха известно време сами.

— Коя беше жената?

— Не зная. Беше някъде около петдесетте, добре облечена, с червеникава коса.

Описанието го смрази. Възможно ли беше това да е Маделин Франсис?

Не. В никакъв случай.

Но все пак… Ричард го мразеше и все още беше навит на Лара. Навярно се бе съюзил с Маделин срещу него. Ако това беше вярно, работата му бе спукана.

— Благодаря ти, Ники — и той затвори.

Ако Маделин Франсис беше в Лос Анджелис, трябваше да я открие. А ако Ричард Бари я беше свързал с Лара, той щеше да си плати.

Нещо се беше объркало. И най-добре да разбере какво, преди да е станало твърде късно.

ГЛАВА ШЕЙСЕТ И ТРЕТА

Беше студено да се стои в колата и да се наблюдава голямата къща, но Алисън Сиуел кипеше от енергия. Наведе се, пресегна се към задната седалка на голямата си кола и сграбчи оттам топлата парка, която носеше точно за такива случаи — когато преследваше звездите и стоеше пред къщите им по цяла нощ.

Само че тази нощ беше по-различно. Тази нощ нямаше да виси тук и да чака удобен момент, за да снима. Тази нощ беше тук заради себе си, а Лара и тъпата й асистентка съвсем я бяха улеснили. Къща без ток, потънала в тъмнина, а и Каси подкара нанякъде без шефката си. Какво по-хубаво от това?

Още като видя Каси да се отдалечава, Алисън излезе от колата си, промъкна се внимателно през отворената порта и предпазливо се приближи до къщата. Много пъти я бяха нападали кучета пазачи или някой неуморен телохранител бе изскачал пред нея с пистолет и с желанието да разбере какво търси тя.

За всеки случай винаги носеше със себе си оръжията си — дълъг ловджийски нож като онзи, който беше използван за убийството на Никол Симпсън и Рон Голдман; няколко добре подострени игли, чифт дебели кожени ръкавици, които да пазят ръцете й, отвертка и специална кредитна карта, с която можеше да отвори всяка врата.

Веднъж висеше и чакаше някаква особено нашумяла рок звезда, когато злото му псе започна да души наоколо. Преди звярът да успее да издаде и звук, тя му бе прерязала гърлото с ловджийския нож. Спомни си как ножът се плъзна през артерията на кучето и как кръвта бликна върху й. Това въобще не я разстрои. Всъщност я изпълни със странна тръпка.