Читать «Холивудски интриги» онлайн - страница 18

Джаки Колинс

— Благодаря — каза тя и отпи неподхождаща на дама голяма глътка. — Ако заспя, не ме буди.

— Дори и за храна?

— Не, Каси, особено пък за храна!

Някакъв бизнесмен през пътеката протягаше врат, за да я види по-добре. Накрая не можа да издържи повече и дойде при тях.

— Лара Айвъри — обърна се към нея; гласът му беше изпълнен със смесица от страхопочитание и възхищение.

— Аз съм — весело се отзова тя — знаеше точно какво ще каже той след това.

Беше права.

— Вие сте далеч по-красива от плът и кръв — констатира той.

Лара се усмихна, и излъчването й го изуми — беше все още сутрин, тя носеше обикновени дрехи и почти нямаше никакъв грим.

— Благодаря ви — промърмори.

Каси притича, за да се намеси, като разположи забележителния си задник между Лара и възхищаващия се поклонник.

Той схвана намека и се върна на мястото си.

— Цивилни! — измърмори Каси.

Лара се зачуди какво ли би било да излиза с „цивилен“. Единствените мъже, с които контактуваше, бяха свързани с киното — актьори, продуценти, режисьори, снимачен екип. Беше срещнала Лий, докато работеше над филм — Ричард беше уредил първата им среща. Лий беше болезнено срамежлив — притесняваше се да бъде център на внимание като неин приятел. Бяха прекарали по-голямата част от годината заедно в дома й в Лос Анджелис. Два месеца преди края тя знаеше, че той наближава. Във връзката им не беше останала страст, а Лий не беше щастлив да живее в сянката й. Плюс това нея я преследваше фен маниак, което влудяваше Лий. Накрая се бяха съгласили да се разделят като приятели и оттогава тя не беше чувала за него.

— Стюардът се чудеше дали би могъл да получи автограф от тебе — обади се Каси.

— Дадено — отговори тя. — Кажи му да дойде насам.

След няколко минути стюардът — обратен младеж с невъзможно дълги мигли и нежни очи — коленичи до седалката й.

— Извинете ме, че ви притеснявам, госпожице Айвъри — каза той благоговейно. — Само че моят приятел би ме обесил и разчленил на части, ако си позволя да се върна вкъщи без подписа ви. Ужасно невъзможно ли е да ви помоля да се подпишете в бележника му?

— Разбира се, че не — отвърна тя с лека усмивка. — Имате ли писалка?

— Точно тук — и той затърси в джоба си.

— Как е името на приятеля ви? — попита тя, докато вземаше от него бележника в синя кожена подвързия.

— Напишете: „На Сам, мъжа на моите мечти.“

Тя благосклонно постъпи, както я помолиха. Някои звезди изобщо не даваха автографи, други биха накарали феновете им да плащат за тях. Лара се чувстваше привилегирована за това, че изобщо я молят. Да си кинозвезда беше голяма отговорност — хората се възхищаваха от нея. Спомни си как веднъж видя Деми Мур в шоуто на Дейвид Летерман да се съблича по почти несъществуващи бикини. По това време Деми беше най-високо платената актриса в света и изглеждаше тъпо да стане на крака и да изгърми имиджа си пред милиони зрители — да се превърне просто в поредната мацка с тяло. Разбира се, тя се бе възмездила с брилянтно изпълнение в „Джи Ай Джейн“, но беше ли това достатъчно?