Читать «Холивудски интриги» онлайн - страница 140

Джаки Колинс

— Радвам се, че стана така — промълви тя.

Той протегна ръка през масата и улови нейната. Размениха си твърде интимни усмивки.

Това беше физическата нужда. Не можеха да заставят ръцете си да не се докосват.

ГЛАВА ТРИЙСЕТ И ОСМА

Съмър отново се събуди късно. Явно това се беше превърнало в неин навик, но защо не? Не беше на училище, за да бърза, нито някой й мърмореше за това. В Чикаго й досаждаше само камериерката на татенцето, госпожа Стърн, която беше просто дърта вещица. Ако знаеше какво става под стария й закривен нос, сигурно щеше да припадне.

Беше толкова интересно да е далече от всички тях — да си живее живота без постоянната заплаха от попълзновенията на баща й… без лицето му, надвисващо над нея посред нощ.

Потрепери при спомена за това. Да бъде свободна… Не може цял живот да живее с очакването един ден да се освободи.

Нощес се прибра у дома в четири и в кухнята се сблъска с Ричард, дошъл за чаша вода. Това възнамеряваше да използва за противодействие на основната пречка по пътя си. Имаше си три-четири специални възбуждащи питиета, които обичаше да нарича „гангстери“ — смес от водка, плодов сок и ром. В този момент имаше чувството, че е попрекалила с нещо такова.

— Да не би да се прибираш? — попита Ричард и вдигна поглед към нея.

О, не! Само не проповеди. За Бога!

— Бях у една приятелка — започна да обяснява тя. — Изведнъж в кухнята избухна пламък, всичко се напълни с пушек, затова се прибрах набързо у дома.

Ричард се разсмя.

— Добре си го измислила, мила моя. Запази обаче тази историйка за майка си.

Тя се изкиска. Ричард никога не й даваше много зор. Той е най-готиният. Още не можеше да разбере защо са се развели с Лара. Изглеждаше й адски глупаво. Лара е толкова сладка и хубава — да не повярваш, че някой мъж ще се откаже от нея.

Обърна се в леглото си, след това си спомни, че обеща да се обади на Тина. Говориха за срещи със звезди и изкарване на пари. Можеше ли въобще това да е нещо сериозно?

Ако може да изкарва достатъчно пари, никога няма да се наложи да се връща у дома.

За четенето на сценария актьорите се събраха към десет часа в голямата зала за конференции зад офиса на продукцията. Лара тайно се радваше на включването на Джой във филма; истината беше, че се чувства по-сигурна, като знае, че той е до нея.

Повечето от актьорите висяха край кафе-машините и се запознаваха помежду си. Лара не успя да си припомни нито един от тях, но ги поздравяваше с очи и се усмихваше, защото ясно си даваше сметка, че от нея като звезда на филма зависи да създаде приятелска атмосфера между тях.

Сега, когато вече имаше роля във филма, Джой реши да направи добро впечатление и на Ники. Запъти се към нея.

— Дължа ти голяма благодарност — каза той. — Ти направи много, за да стана част от екипа.

— За това ще благодариш на Лара, а не на мене — отговори му язвително тя.

— Да, непременно ще й благодаря.

— Трябва да го направиш много добре — подметна тя и се отправи към кафе-машината.

Той я последва.

— Вие двете сте добри приятелки, нали?