Читать «Холивудски интриги» онлайн - страница 141

Джаки Колинс

— Да, определено.

— Чудесно. Приятелството е нещо много важно.

Ники спря и мълчаливо го изгледа. Какво искаше тоя? Одобрението й? Очевидно.

— Много хора обичат Лара, включително и ние двамата с Ричард — най-сетне произнесе тя. — Така че, Джой, на тебе вече ти е станало ясно, че само ако я нараниш…

— Аз може и да познавам Лара съвсем отскоро, но я обичам и уважавам. И винаги ще я обичам.

Ники поклати глава и отмина.

Тя беше костелив орех… Но Джой реши, че просто не трябва да се отказва и постепенно ще я спечели… Като най-добрата приятелка на Лара, тя трябваше да е на негова страна.

Лара седна на мястото си в началото на голямата маса за конференции и покани с жест Джой да се настани до нея. Той го стори.

Мик остана прав, непохватните му ръце се мятаха във въздуха; той произнесе кратка и силно емоционална реч.

Ники беше впечатлена. За да е добър режисьор, човек трябва да е и голям лидер, а Мик очевидно беше такъв — въпреки всичките му чудатости.

Айдън Шон пристигна по-късно, облечен в раздърпани джинси, измачкана тениска и черна бейзболна шапка с надпис „Изяж ми тъгата“. Очите му бяха скрити зад тъмни очила.

— Радвам се, че успя да дойдеш — хладно каза Ники, когато той мина покрай нея.

Той свали очилата си и я погледна отвисоко.

— Не бери грижа за мене — измърмори. — Имаш си достатъчно проблеми вкъщи.

Тя набърчи чело. Възможно ли беше той да е научил, че нещата между нея и Ричард не вървят?

— Не разбирам какво искаш да кажеш.

— Остави — и той се настани на един стол в края на масата.

Четенето започна.

Джой наблюдаваше Лара, която се преобрази пред очите му. Още с първите реплики на Ребека, учителката, тя се превъплъти в своята героиня. Изведнъж блестящата й красота се стопи и тя стана само една обикновена, срамежлива женица.

След двайсетина страници идваше ред на сцената с изнасилването. Лара се държеше като истински професионалист. Джой също се справи със сцените, в които участваше.

Сценарият беше изключително богат — наистина подхождаше на драматургичния талант на Лара. В края на четенето тя беше емоционално изстискана.

Мик се втурна към нея и я целуна по устата.

— Ти си най-великата — той сияеше и тръпнеше от възторг. — Не съм очаквал, че ще го направиш толкова добре. Лейди, адски си фантастична!

Тя беше щастлива, че е заслужила подобни думи.

— Благодаря ти, Мики — отговори малко разсеяно — мислеше само за това, че няма търпение да се прибере у дома с Джой, да усети блаженото спокойствие на прегръдките му.

Ники също я прегърна — не можеше да остане безучастна.

— Толкова съм доволна — възкликна възбудено тя. — Ти си много повече от една обикновена филмова звезда — след време ще го оценят всички. Този филм най-сетне ще ти донесе признанието, което заслужаваш.

— Ще направя каквото мога — скромно каза Лара.

— Ти можеш удивителни неща! — засмя се Ники. И двете отново се прегърнаха. — Съжалявам, ако не съм се държала добре — продължи Ники. — Сега си дадох сметка, че ако ти харесваш Джой, той наистина трябва да е свестен тип. Определено беше добър днес на четенето. Всъщност е много добър.