Читать «Сенки в мрака» онлайн - страница 79

Линда Хауърд

По не гърдите й искаше да докосне.

— Разтвори краката си.

Гласът му бе толкова тих и дрезгав, че не бе сигурна, че го е чула, но с част от съзнанието си знаеше, че го бе казал. Ушите й започнаха да звънтят и тя усети как помръдна бедрата си така, че да позволи на пръстите му да я изследват. И ръката му се плъзна между тях.

Той прокара пръсти през стегналите нежни гънки, опипвайки мекотата им, галейки ги нежно. Роана изведнъж престана да диша. Напрежението стегна цялото й тяло, от безкрайната агония на очакването сякаш щеше да се разпадне. А после един дълъг пръст смело се плъзна в затворената цепнатина, разтваряйки я, проучвайки пътя си с безпогрешно умение и впускайки се дълбоко в тялото й.

Роана не можа да сдържи ахването, отронило се от гърдите й, въпреки че побърза да стисне устни. Коленете й отново се разтрепериха. Чувстваше, че краката й омекват и не могат да я държат. О, боже, усещането бе почти непоносимо, големият му, грапав пръст, триещ се в нежната й плът!

Съвсем неволно тя усети как хълбоците й започнаха да се повдигат срещу ръката му и чу от устните й да се изплъзват задавени степания. Долавяше дишането му и усещаше колко ускорено и задъхано става. Вече не й бе студено, горещи вълни я заливаха и удоволствието бе толкова пълно, че бе почти болезнено. Внезапно спусна ръка надолу и сграбчи китката му, опитвайки се да отблъсне ръката му, тъй като всичко това бе прекалено, не можеше да го понесе. Нещо драматично й се случваше, нещо още по-драматично щеше да я сполети и изведнъж ахна уплашено.

Той пренебрегна усилията й, сякаш тя възнамеряваше по-скоро да задържи ръката му, отколкото да я отблъсне. Почувства как пробва, опитвайки се да вкара втори пръст, и изведнъж тялото й панически започна да се съпротивлява. Опита отново и тя уплашено се дръпна.

Изведнъж Уеб утихна и една ниско промърморена ругатня наруши тишината.

После всичко се промени. Той я сграбчи, повали я на леглото и я обърна по гръб. Очите на Роана се отвориха широко, за да овладеят замайването, но по-добре да беше ги държала затворени.

Уеб се наведе над нея толкова близо, че виждаше черните зеници в зелените му очи, толкова близо, че чувстваше горещината на тялото му и миризмата на текила. Лежеше, просната по гръб, а десният й крак бе увит около хълбока му. Ръката му все още бе между разтворените й бедра, а пръстът му се движеше неуморно напред-назад в нежното отверстие, готово да го приеме.

Роана почувства нова вълна на унижение, защото бе гола, докато той бе изцяло облечен, защото я докосваше така интимно и същевременно наблюдаваше изражението й. Почувства страните и гърдите й да горят, да се зачервяват.

Мушна пръста си отново, прониквайки дълбоко, наблюдавайки я непрекъснато. Роана не можа да сдържи още едно стенание и закопня за несигурното спокойствие на затворените си очи, но не можеше да отклони поглед. Тъмните му вежди се сключиха над наситенозеления блясък на очите му. Смутено осъзна, че той е сърдит, но разгорещен, и че не изпитва студеното презрение, което бе очаквала.