Читать «Сенки в мрака» онлайн - страница 38

Линда Хауърд

Тогава усети внезапната твърда буца до бедрото си и с трепет разбра какво е това. За пръв път бе видяла гол мъж днес следобед, а шокът от видяното я бе оставил замаяна и разстроена, но това тук бе нещо съвсем различно. До нея бе Уеб и това означаваше, че я желае.

Осъзнаването я разтърси от удоволствие. Престана да разсъждава. Уеб я отмести, така че да не се притиска до бедрото й повече, и й заговори. Роана го гледаше, съсредоточила поглед върху красивата му уста, като едва възприемайки смисъла на думите му. Искаше тя да се храни — само заради него.

— Добре — прошепна тихо. — Заради теб. — Би направила всичко за него. После копнежът и стана толкова силен, че вече не можеше да го удържи и направи нещо, което желаеше от толкова време, та й се струваше, че с прекарала целия си живот в безумно мечтание по него. Обви врата му с ръце и го целуна.

Устните му бяха твърди и топли и имаха хипнотизираш привкус, който я разтрепери от жажда. Почувства как той подскачат изненада, усети как ръцете му я хващат за кръста, сякаш ще я повдигнат и отстранят.

— Недей — изхлипа, ужасена, че ще я отблъсне. — Уеб, моля те. Прегърни ме. — И се притисна по-плътно към него, целувайки го още по-силно, осмелявайки се плахо да плъзне език по устните му, така както бе забелязала да правят във филмите.

Уеб трепна, мускулестото му тяло се разтърси, а ръцете му я стиснаха.

— Ро… — започна той, а езикът и се плъзна между отворените устни.

Той изстена, а цялото му тяло се стегна. После изведнъж устата му се разтвори и започна да действа — и целувка вече не бе в нейната власт. Ръцете му се сключиха около нея, а езикът му се плъзна дълбоко в устата й. Роана отпусна глава назад под натиска му, а сетивата й се притъпиха от внезапната му атака. Представяла си бе целува нето, дори го бе тренирала вечер на възглавницата, но не бе съзнавала, че една целувка може да я разгорещи и замае толкова много, нито пък че вкусът ще бъде толкова възхитителен или че усещането на тялото му до нейното ще развихри толкова ужасен копнеж. Тя се изви на скута му, търсейки по-плътен контакт, а той рязко я извърна така, че гърдите й се притиснаха в неговите.

— Ах ти, невярно копеле!

Писъкът прониза ушите на Роана. Тя скочи от скута на Уеб с пребледняло лице, обръщайки се към братовчедка си. Лицето на Джеси бе разкривено от ярост. Застанала от вътрешната страна на вратата, тя ги гледаше, стиснала юмруци до побеляване.

Уеб се изправи. Изчерви се, но погледът му не трепна, когато се обърна към жена си.

— Успокой се — проговори тихо той. — Мога да ти обясня.

— Хващам се на бас, че можеш — отсече тя — Бива си те. Проклет да си, значи затова не си ме докосвал! През цялото време си чукал тази глупава малка курва!

Пред очите на Роана падна червена пелена. Как след онова, което бе правила преди няколко часа, Джеси смееше да говори на Уеб по този начин за една целувка! Без дори да осъзнае, че се движи, изведнъж се озова пред Джеси и я блъсна в стената толкова силно, че главата й отскочи назад.