Читать «Скрити тайни» онлайн - страница 12

Нора Робъртс

Те превръщаха Кулите в малко кътче от рая на Натаниъл. А пък шестата жена… Нейт отпи от уискито с вода и се загледа в Меган О’Райли. Ето това парче щеше да се окаже пълно с изненади. По красота не отстъпваше на зашеметяващите представителки на семейство Калхун. А гласът, с този мек акцент от Оклахома, й придаваше чар. Единственото, което й липсваше, бе топлотата, която се излъчваше от останалите представителки на слабия пол в стаята.

Все още не бе успял да прецени дали бе студена по природа, или просто срамежлива. И в единия, и в другия случай тя бе опасна работа. Как да прецени дали е студена, или срамежлива в стая, пълна със засмени хора, гукащи бебета и боричкащи се деца.

В момента бе прегърнал една от любимите си женички. Джени подскачаше на коляното му и го заливаше с въпроси.

— Ти ще се ожениш ли за леля Коко?

— Тя не ме иска.

— Аз обаче те искам. — Джени му отправи слънчева усмивка, един все още неуверен опит да разбие нечие сърце с липсващото зъбче отпред. — Можем да се оженим в градината, също като мама и тати. Тогава ще можеш да живееш с нас.

— Отдавна не съм получавал толкова примамливо предложение. — Той погали с мазолестия си пръст детската бузка.

— Само че ще трябва да ме чакаш, докато порасна.

— Едно от най-разумните неща е да караш мъжете да чакат. — Това беше Лайла, отпуснала се удобно на канапето, склонила глава на рамото на съпруга си, прегърнала бебето. — Джени, не му позволявай да те кара да бързаш. По-добре по-бавно.

— Тя сама ще разбере — отбеляза Аманда. — Лайла цял живот се учи как да не бърза.

— Още не съм готов да си дам момичето. — Холт пое Джени. — Още по-малко на този разюздан моряк.

— Поне съм по-добър навигатор от теб, Брадфорд.

— Как ли пък не. — Алекс скочи да защити семейната чест. — Татко плава най-добре. По-добър е от всички. Дори когато лошите стреляха по него. — Решен да не отстъпва, Алекс прегърна крака на Холт. — Него дори го раниха. Има и дупка от куршум.

Холт се ухили към приятеля си.

— Ще трябва и ти да си намериш такава армия адвокатчета.

— А теб някога прострелвали ли са те? — полюбопитства Алекс.

— Не мога да се похваля. — Натаниъл разклати уискито. — Имаше обаче един грък на Корфу, който искаше да ми пререже гърлото.

Очите на Алекс се разшириха. Както бе седнал на килима, Кевин се примъкна по-наблизо.

— Наистина ли?

Алекс се надигна, за да провери дали има белези от нож. Знаеше, че Натаниъл има татуировка с огнедишащ дракон на рамото, но тази работа бе супер.

— А ти наръга ли го?

— Не. — Мъжът улови недоверчивия поглед на Меган, пълен с неодобрение. — Той пропусна и ме намушка в рамото, а Холандеца го повали, като го фрасна с бутилка узо.

Невероятно впечатленият Кевин се примъкна още по-близо.

— А имаш ли белег?

— Имам, разбира се.

Аманда перна Натаниъл през ръката, преди да започне да разкопчава ризата си.

— Я престани, че всички мъже тук ще започнат да се разсъбличат, за да си показват белезите. Слоун се гордее особено много с белега от бодлива тел.