Читать «Терези» онлайн - страница 122

Анна Хома

6

Десять хвилин тому юрист отримав завізовані ним заяви про звільнення за власним бажанням трьох його працівників. Олександр не бачився з ними, не говорив і не збирався цього робити. Просто наказав підняти їхні заяви і пустити в хід.

А побачивши через вікно, як його непримітна колись працівниця виходить зі складу, взяв записник і спустився до неї. Сам.

Тепер вона виглядала не просто шикарно. Вона виглядала переможницею.

Він і не сумнівався, що вона дасть собі раду зі своїми ворогами. А от він, здається, вже програв.

І як звільнити своє серце від обтяжливих почуттів – не знав. Куди на нього скаржитися і кому писати заяви?..

Прийшов у порожній дім, обійшов його, прислухався до тиші й дістав мобілку.

– Хочу до вас… Угу, трохи підлагодити свій мотор… Так, все як завжди, ваші крапельниці й мертвого на ноги поставлять… Ні, у мене все гаразд, просто попереду осінь, треба готуватися до великих продажів, профілактика мені не завадить… Тоді домовилися, завтра буду…

7

На шляху їй трапилась аптека. Зайшла інстинктивно, не маючи на меті нічого придбати, просто так. Як у дитинстві.

І спогади ожили. Усі ці різнобарвні, різноформні коробочки, пачечки, пляшечки і тюбики, скляні вітрини і загадкові шухлядки – тепер Олеся знала назви і призначення всього цього добра, а непоясненне відчуття радості несподівано повернуло її в ті часи, коли все тільки починалось…

– Що вам? – суворо спитала з-за прилавка провізор Валентина, як повідомляв її бейджик.

– Нічого. Я шукаю роботу.

Провізор Валентина здивовано стисла губи.

– А ми не давали оголошення.

– А я не у вас збираюся працювати, – майже весело відповіла Олеся і вийшла.

У неї ще була одна справа на сьогодні…

Із ненаписаного…

…Якби я вела щоденник, то сьогоднішній день я б назвала завершальною фазою однієї афери. Але ж не повним фіаско, як стверджує він!

Я сиділа за столиком у тій «Мартусі» (треба ж так назвати кафе!) і дивилася, як він нервово погладжує волосся і смикає краватку. І розуміла, що ненавиджу його з кожною хвилиною все сильніше.

Коли я звернула на нього увагу, він був усього лиш класним недооціненим менеджером на фармацевтичній фірмі. Об нього витирав ноги шеф, його не цінували вдома, він не вмів одягатися, не вмів поводитись у товаристві, грубіянив і травив вульгарні анекдоти… А тепер він сидить поруч і робить вигляд, що забув, хто зробив із нього того, ким він є сьогодні…

А звернула я на нього увагу, коли зрозуміла, що моє єдине справжнє кохання покидає мене. Ні, ми ще перетиналися з ним у ліжку, ще ходили разом на тусовки, але він уже думав про іншу.

Дивно, стільки дівчат за ним сохли, я відбивала атаки за атаками, я була готова до війни з усім світом за право володіти його серцем, але я й не підозрювала, що найбільший мій ворог – він сам.

Коли одного дня я вперше побачила у нього отой мрійливо-далекий погляд, моє серце обірвалось. Я поклялася собі, що знайду суперницю і доведу йому, що я краща.

Я довго її шукала. Аж раптом на базі під Славським, де наша компанія зібралася класно відпочити, я прозріла. Моєю суперницею була моя подруга!