Читать «Темні таємниці» онлайн - страница 126

Андрій Кокотюха

Ольга завмерла.

Сутінки вже переходили у темряву. Блищали білки стривожених очей.

– Там є ще користувачі, які повелися. Послала запити кільком. Відповіді на той момент не було.

– Олю, не хочу лякати. Тільки мені щось підказує: віртуальних людей уже нема серед живих.

– Вони ж писали враження про світи, у яких побували! Підтвердили реальність!

– І ніхто з них не відповів тобі. Олю, писати щось можна й від чужого імені. Інтернет це дозволяє. Доказів не маю. Але після того, що хотіли сьогодні зробити з тобою, після вбивства Жені Заплави, інших думок не спадає.

Ольга міцно стисла його зап’ясток.

– Ми зараз їдемо в Піщане. Чуєш? Ми нікого не чекаємо, ні на кого не покладаємося. Самі перевернемо там усе, догори дриґом. Я не піду звідти, поки не знайду Яну, чуєш?

– Чую, вірю, – відповів Чотар. – Тим більше, Гнатюк уже з обіду поза зоною досяжності. У Піщаному чи поруч, не інакше. Ми сполохали їх, Олю. Спершу – своєю появою в Шацьку. Потім – коли дісталися Піщаного. Нарешті – остаточно, коли ти мимоволі вийшла на їхній майданчик, із якого починається шлях у мишоловку.

Вона стисла другий зап’ясток.

– Чому? Вадиме, ти служив у поліції, ти сищик, хай на пенсії й хочеш усе забути. Ти можеш пояснити, ти повинен пояснити – чому? Для чого вони це роблять? Нехай вигадки тих для тих, хто в таке вірить; ще не в таке вірять, Вадиме. Але для чого? Не всі ж тут психи, як отой нещасний таксист, чорт забирай! Не заманюють мою доньку для того, аби просто взяти в полон, а потім убити! Ще й умови ставлять!

Тепер напружився Чотар.

– Умови?

– Шанси мають лише ті, хто веде здоровий спосіб життя. Не п’є, не курить…

– Здається, Женя Заплава курив. Це ж його бичок знайшли біля доту.

– Так, але Яна ідеально підходить. Як мама тішилася, що донька за здоровий спосіб життя не на словах, а на ділі. Хоч іноді думала, аби перегинів не було. Що занадто, знаєш, те не здорово.

Вадим клацнув пальцями втретє.

– Женя не міг таким похвалитися. Але пропозиція пірнути в паралельний світ зачепила. Тим більше, є відгуки від нібито реальних людей. Усе насправді, тільки, як кажуть, місця треба знати. І тоді він кидає пропозицію твоїй доньці, Олю. Вона – ідеальний кандидат, як я розумію.

– Не можу встежити за думкою, вибач.

– Комусь… Точніше, тому, хто називає себе Хароном, потрібні абсолютно здорові люди. Не вражені алкоголем, нікотином, іншими хронічними хворобами чи патологіями. Що передусім вражається поганими надлишками?

Раптом Чотар відчув, як кров відринула від обличчя.

Йому стало холодно.

Він усе зрозумів – і не хотів, аби здогад став правдою.

– Вадиме, що…

– Олю, – голос його став хрипким. – Олю… Внутрішні органи. Здоров’я людини – передусім серце, легені, нирки, інші внутрішні органи. Харону потрібні ті, хто має на сто відсотків здорові нутрощі.