Читать «Темні таємниці» онлайн - страница 122

Андрій Кокотюха

Тепер не тікала – скрадалася між дерев, тримаючись ближче до заростей і намагаючись по можливості ступати тихо. Рухалася півколом, обходячи хутір та вибираючи зручне місце для спостереження. І завмерла, уклякла одразу, побачивши обриси брудного «гольфа» між дерев. Та Павла, який уже вийшов із будинку на полювання.

Сутінки в лісі дедалі гуснули.

Таксист розсунув ноги на ширину плечей і покрутив головою, наче нюхаючи повітря. Ользі стало моторошно від того, що хижак зараз справді знайде її за запахом. Тож присіла, втягнувши голову в плечі й на короткий час навіть не помічаючи комарів.

– Нікуди ти не дінешся, чула?! – вигукнув Павло, витягнувши шию.

Зараз він дивився в її бік. Ольга здригнулася: таки відчуває щось, не до жартів.

А таксист впевнено посунув уперед.

Не просто до неї, але в тому напрямку.

Невідома сила смикнула її вниз, змусила лягти на траву, втиснутися в ґрунт. Хижак рухався голосно, не крився, навпаки – намагався здіймати більше шуму, попереджати про наближення, лякати собою. Щойно Павло пройшов уперед, Ольга поволі випросталася. Пошукала і знайшла замашну, подібну до дубця первісної людини палицю з сучком на кінці, підняла й підважила.

Першим бажанням було піти за ним, наздогнати і напасти першою.

Уже зробила кілька кроків – та зупинилася. Замислено підкинула свою зброю, похлопала по розкритій долоні. Не так усе просто, подумала, говорити вголос уже не ризикувала. Її ворог тут виріс. Тому й відпускає жертв, що знає в цій місцевості чи не кожен кущик, хай би як перебільшено це не звучало. Коли вже так упевнено переслідує – точно знає: далеко не втекти. Без досвіду в лісі неодмінно заблукаєш, у чому Ольга щойно переконалася на власному прикладі. Крім того, утікача жене страх, не найкращий союзник та порадник. Розгублена налякана людина швидше зіб’ється з будь-якого шляху. Гляди – сама вийде назустріч хижакові.

Ось такий розрахунок має Павло, не інакше.

Це означає: він зараз зрісся з лісом, перетворився на слух, гостро ловить кожен звук довкола себе. Тож навряд чи людина без досвіду пересування лісом ладна підкрастися й переграти хижака на його ж території.

Ще не до кінця вирішивши, що робитиме, Ольга довірилася інтуїції та інстинкту загнаної дичини, котра попри все не хоче стати для когось вечерею. Зробивши крок назад, тихо повернулася й рушила до машини.

Наблизившись, обійшла її з усіх боків, зазираючи всередину. Ключів у замку, як слід було чекати, не побачила. Нічого, розбереться. Побачила під стіною сіру каменюку, підняла її й, не обтяжуючи себе докорами сумління, з другого удару розгатила скло з боку водія. Прибравши гострі залишки, засунула руку, натиснула на гудок.

Раз.

Другий.

Третій.

Скоренько присіла за машиною, почекала трохи. Почула наближення шуму, так біжать навпростець великі незграбні тварини.

– Хто там? Ти що там робиш? – долинуло спереду.