Читать «Бомбардир» онлайн - страница 137

Кирило Круторогов

Щойно я взявся за другий келих, вимогливо задзвонив мобільний. Я машинально, навіть не поглянувши на дисплей, прийняв виклик і сунув свою «Нокію» до вуха, притиснувши її плечем.

– Доброго дня, Олексію Петровичу! – почувся з динаміка жіночий голос.

– І вам…

– Мене звати Олена, я співробітниця служби клієнтської підтримки «Вашого банку».

– А навіщо мене підтримувати? – віджартувався я.– Я ще цілком надійно стою на ногах.

– Олексію Петровичу, на ваш рахунок надійшов переказ у розмірі восьми тисяч фунтів стерлінгів…

Далі я не став слухати.

Точно в цю мить «Червоні дияволи» пропустили найбезглуздіший гол, який тільки можна уявити. У пабі зчинився галас – фани енергійно виявляли обурення. А в мене на обличчі блукала дивна усмішка. І річ була не у фунтах – я ж бо знав, що цей переказ означає насправді.

Коли народ угамувався і знову втупився в екран, я підвівся, підняв келих і, дочекавшись паузи в скоромовці коментатора, виголосив привселюдно:

– За Сергія Гайдука! Нехай тобі пощастить, друже!

І цим, слід гадати, остаточно переконав усіх, хто сьогодні зібрався в цьому затишному місці, що пиво – не такий уже безневинний напій…

Про АВТОРА

Кирило Круторогов (1990) – відомий український футбольний коментатор і журналіст. Навчався у Харківському національному університеті имені В. Н. Каразіна. У 2009 році брав участь у конкурсі коментаторів, організованому Прем’єр-лігою України, прокоментував декілька матчів на Першому національному каналі, після чого отримав запрошення від телеканалу «Футбол» і переїхав до Києва. Відтоді прокоментував понад тисячу матчів на каналах «Футбол-1», «Футбол-2» і ТРК «Україна», більшість із яких – у прямому ефірі. В 2016 році був у числі номінантів на премію «Телетріумф» у категорії «Кращий спортивний коментатор України». Від 2012 року регулярно публікує статті про футбол у газеті «Сегодня».

Роман «#Бомбардир» – дебют Кирила в літературі, та автор сповнений нових ідей і творчих планів. Футбольну тематику обрано не випадково, адже це те, чим Кирило Круторогов живе протягом багатьох років.

1

Святошинсько-Броварська лінія Київського метрополітену.

2

Відвідав усі виїзні матчі своєї команди (жарг.).

3

Ліверпуль розташований в англійському графстві Мерсисайд.

4

Клубний шарф (жарг.).

5

Нині – Київський національний університет будівництва й архітектури (КНУБА).

6

Заборонений прийом відбору м’яча: двоє гравців водночас із різних боків штовхають гравця суперників, який володіє м’ячем.

7

Розрив хрестоподібних зв’язок колінного суглоба. Одна з найчастіших і найбільш небезпечних травм у футболі.

8

Football Against Racism in Europe (FARE) – мережа, яка бореться проти расизму та ксенофобії в європейському футболі.

9

Товариські матчі (жарг.).

10

Київський спорткомплекс, призначений для тренувань і перегонів на автомобілях та мотоциклах.

11

Картярська гра, тактика якої нагадує бридж або преферанс.

12

Офіційний м’яч, який використовувався під час чемпіонату світу з футболу 2010 року, що проходив у Південній Африці.

13

Ліцензований спортивний агент – менеджер, який на підставі угоди зі спортсменом представляє його інтереси у відносинах зі спортивними клубами. Агенти є посередниками під час укладання контрактів, мають відсоток із цього. Нерідко займаються й фінансами клієнта – від інвестицій до податкових декларацій.