Читать «Сплячі красуні» онлайн - страница 453

Стiвен Кiнг

84

Dr. Phil — психолог Філіп Мак-Гро (нар. 1950 р.), автор і ведучий популярної телепередачі, яка виокремилася з ток-шоу Опри Вінфрі.

85

ЗОП — заступник окружного прокурора.

86

Tom Brady (нар. 1977 р.) — один з найкращих і найпопулярніших гравців в американський футбол.

87

«The Omen» — фільм 1976 року, після якого було знято ще три сиквели.

88

«Hey Jude» (1968) — патетична балада рок-гурту Beatles, написана Полом Маккартні на моральну підтримку Джуліана, сина свого колеги по гурту Джона Леннона, який тоді перебував у процесі розлучення з дружиною Сінтією, матір’ю Джуліана; до запису на диск у пісні співалося «Гей, Джул».

89

«Harlem River Blues» (2010) — пісня з однойменного альбому кантрі-фолкблюзового музиканта Джастіна Тавнза Ерла (нар. 1982 р.)

90

Spidey Sense — вираз, що означає потужне відчуття незрозумілої небезпеки; походить з коміксу «Людина-павук» («Spiderman».)

91

«Newport» — найпопулярніші в США ментолові сигарети, які виробляють з 1957 року.

92

Buster Brown — чепурний хлопчик-штукар зі стрижкою типу «паж», герой коміксів і рекламний персонаж колись найбільшої в США взуттєвої компанії «Brown Shoe Company» (1875–2005.)

93

Sophomore — учень 10-го класу; Senior — учень 12-го класу в американській старшій школі.

94

Monica Seles (нар. 1973 р.) — сербсько-угорсько-американська тенісистка, колишня перша ракетка світу, яка на корті часто видавала дивні звуки: рохкання, кректання, повискування.

95

«Arcade Fire» — заснований 2001 року канадський рок-гурт.

96

«Kruger Street Toy and Train Museum» — музей ляльок та іграшкових машин у місті Вілінгу.

97

Rocky Balboa — боксер, персонаж серії фільмів Сильвестра Сталлоне, який збігає вгору довгими сходами і, досягши вершини, пританцьовує, тріумфально задерши руки.

98

Анонімні алкоголіки (АА) — неформальний рух гуртової психотерапії і взаємодопомоги, започаткований у 1935 недавніми алкоголіками, біржовиком Біллом Вілсоном і лікарем Бобом Смітом.

99

Two Buck Chuck — народна назва каліфорнійських вин бренду «Charles Shaw», які в Каліфорнії зазвичай продають по 1,99 долара за пляшку.

100

«Flunitrazepam» — потужне снодійне без смаку і запаху, яке, випите розчиненим в алкоголі, не лише присипляє, а й провокує антероградну амнезію; тому ці ліки іноді використовують потайні грабіжники та ґвалтівники.

101

«The Walking Dead» (2010 — дотепер) — телесеріал у жанрі горор на основі однойменного коміксу.

102

Richmond — столиця штату Вірджинія; Martinsburg — столиця округу Берклі у штаті Західна Вірджинія.

103

Очікуваний час прибуття — офіцер користується професійною абревіатурою.

104

«Dexedrine» (Декстроамфетамін) — психостимулятор, який використовується для лікування нарколепсії та порушення уваги.

105

«Provigil» — потужний аналгептик, зокрема використовується проти денної сонливості, входить до списку психотропних засобів.