Читать «Ответен удар» онлайн - страница 185

Брад Тор

Когато най-сетне се появи и разжалваният агент на Сикрет сървис, той беше придружен от още двама души, които не се опитваха да прикрият защо и с кого са дошли. Рейбърн огледа набързо кафенето, откри каквото търсеше и не обърна никакво внимание на сервитьорката, която се поинтересува дали има резервация. Резервация нямаше, но резерви по повод срещата - колкото щеш. Когато обаче забеляза разкошната жена, седнала сама на една маса зад неотворена бутилка „Дом Периньон“, и златната гривна на китката ѝ, която беше съвършено копие на другата, заключена в сейфа му, това му бе достатъчно, за да не се откаже.

- Ако това бе бутилка „Кристал“ - каза Рейбърн, доближавайки Мюлер, - щях да се обърна и да си тръгна. За мен е удоволствие да се запозная с жена от такава класа.

Клаудия се усмихна и покани с жест госта си да седне на празния стол срещу нея.

- Съжалявам, че няма повече места, но както знаете, молбата ми бе да дойдете сам.

Рейбърн погледна Клаудия и после махна с ръка на двамата си охранители да се отдалечат.

- Изглеждате ми умна жена. Със сигурност не сте очаквали да дойда на подобна среща, без да доведа и мои колеги като придружители.

- Честно казано, господин Рейбърн, не знаех какво да очаквам. Досега не съм правила нещо подобно.

- Наистина ли? - отвърна той, извади бутилката от кофата с лед и започна да разкъсва станиола около телената клетка. - Мен със сигурност успяхте да заблудите.

- Направих каквото беше необходимо, за да се срещна с вас - каза Клаудия.

Харват, който беше се погрижил да няма свободни маси около тяхната, видя как придружителите на Рейбърн се присъединиха към колегите си на единственото място, откъдето можеха да държат шефа си под око - бара в предната част на заведението. Успокоени, че жената не представлява сериозна заплаха, те поръчаха по едно питие за всички и скоро започнаха да се заглеждат в стилните посетители, претъпкали модното заведение. И без това не им беше казал защо ги взима със себе си, беше им наредил само да му пазят гърба и нищо повече. Без каквито и да било обяснения. Доколкото можеха да съдят, единственият проблем, който шефът им имаше тази вечер, беше как да вкара седящата срещу него зашеметяваща жена в леглото си.

- И как точно разбрахте къде да ме търсите?

Харват беше очаквал този въпрос и беше подготвил швейцарския прокурор с възможно най-добрия отговор - истината.

- Имейл адресът, който сте дали на Мари Лавоан. Използвах го, за да ви намеря.

- Това е невъзможно - усмихна се Рейбърн. - Към тази електронна пощенска кутия не е приложена никаква лична информация.

- Не, но сте използвали дебитна карта „Виза“, за да платите за нея, а картата черпи средства от една банка в Малта.

Усмивката му изчезна.

- Това все още не обяснява как се озовахте в подножието на лифта и защо ми оставихте пакет с „хуманитарна помощ“.