Читать «Ответен удар» онлайн - страница 141

Брад Тор

Докато профучаваха нагоре-надолу по тесните селски улички, Джилиън непрекъснато натискаше копчето за алармата на автомобилния ключ, намерен от Харват в джоба на убиеца. Полицията беше на по-малко от две пресечки зад тях, когато изведнъж фаровете, стоповете и клаксонът на едно черно беемве „седмица“ сякаш полудяха. Тя незабавно натисна повторно копчето и изключи алармата.

Харват не се съмняваше, че Джилиън ще се справи с голямото беемве, след като вече я беше видял как управлява своя автомобил. Той се плъзна край колата и спря мотора, помогна ѝ да слезе и ѝ каза да го чака от другата страна на моста извън селото. Щом тя седна в колата и наведе глава, за да се скрие, той отпраши точно когато полицаите се показаха иззад ъгъла.

Понеже вече беше минал през повечето улици в Ристола, Харват имаше доста добра представа къде би могъл да се изплъзне на жандармерията.

Насочи се към центъра на селото и направи две кръгчета около фонтана на площада, като даде на полицаите достатъчно време, за да могат поне да зърнат стопа на бързия мотоциклет. После се понесе по една от най-лъкатушещите улици на Ристола.

Форсирайки мощния мотор, Скот отпусна съединителя и се изстреля напред, за да увеличи максимално дистанцията. Когато наближи смъртоносния завой под ъгъл деветдесет градуса, която помнеше от първата си обиколка, той натисна спирачките и гумите му прокараха диря чак до ниската каменна стена с изглед към алпийска ливада, простираща се ниско долу. За частица от секундата Харват си помисли, че няма да успее да спре и ще полети напред, прескачайки стената. Когато предната гума се плъзна в каменния зид, минавайки на косъм от една желязна пейка, той слезе, отвори капака на резервоара и избута машината през стената. Тя полетя, сгромоляса се на ливадата и избухна в пламъци. Харват свали каската си и я хвърли най-близо до горящата грамада.

После съблече полицейското яке, натъпка го в близката кофа за боклук и се втурна към мястото, където го чакаше Джилиън.

Глава 50

Хотел ,,Уошингтън Плаза”

Вашингтон, окръг Колумбия

Брайтън Търнър беше прекарал достатъчно време в ЦРУ, за да е наясно, че вероятно не е много добра идея да продължи да се вижда с Кармайкъл в своя апартамент. Най-разумно беше да не се срещат на едно и също място повече от един път. Трябваше да избере хотел, който позволяваше на сенатора да се качи в стаята му дискретно от гаража, за да не я видят от фоаето. Елегантният и все пак поносим за джоба му ,,Уошингтън Плаза" беше идеален за това. Ако след срещата им Кармайкъл решеше, че още е в плен на страстта, можеха да прекарат вечерта заедно и да си поръчат рум сървис, а по-късно отново да се измъкне през гаража, без никой да разбере. Ако не ѝ се оставаше, Търнър пак можеше да се възползва от великолепния апартамент с гледка към един от най-хубавите басейни на открито в окръга и да се завърти в нашумелия модерен бар на ,,Плаза”- едно от най-добрите места в града за сваляне на млади мацки.