Читать «Перший спалах» онлайн - страница 162

Іолана Тимочко

Є підстави вважати, що під нашою опікою опинився черговий геній.

12 липня, 2010

Внаслідок несумлінного виконання професійних обов’язків звільнено трьох членів медперсоналу. Я давно підозрював, що це треба зробити, однак сьогоднішній інцидент став останньою краплею.

Наш пацієнт — Тесленко Микола Петрович — намагався, цитую, «провести експеримент з передачею електроенергії на великі відстані», наслідуючи вченого-фізика Нікола Теслу, реінкарнацією якого себе вважає. Використовуючи гіпнотичні навики, що залишилися в нього ще з часів роботи в цирку, отримав доступ до комірчини завгоспа і, озброївшись необхідними інструментами, спробував розібрати телевізор в кімнаті для дозвілля. В силу відсутності елементарних знань про принцип роботи електричного струму Тесленко не вжив жодних заходів, які б уберегли його та інших пацієнтів від небезпеки ураження, через що уже є один потерпілий — Андрій Маковей.

Як би дивно це не звучало, кілька годин тому Андрій покинув стіни лікарні і пішов туди, де птах не літає і сонце не сходить зник у невідомому напрямку. Але я знаю, ми його ще побачимо. Я знаю, що буде далі, завдяки тобі, моя Анно. Бо, як ти кажеш, часу немає коло нарешті замкнулося і змія вхопила себе за хвіст.

А Маковей — хороший хлопець.

І все з ним буде добре.

Головний лікар Приліщинської міської психіатричної клініки, Вінт Григорій Іванович.