Читать «Saint Porno. Історія про кіно і тіло» онлайн - страница 24

Богдан Логвиненко

Перше порно в моєму житті було зняте у Києві. Правда, це було тільки фото, і фотограф виявилась росіянкою. Її звали Діана, вона вигадала моє псевдо, з яким я знімалася в більшості подальших зйомок. Вона знімала величезні апартаменти на Позняках. Я навіть не уявляла, що в Києві можуть бути такі квартири. Там були височенні вікна, кругле ліжко на півкімнати і багато картин. Діана жила зі своїм хлопцем, киянином, років на двадцять молодшим за неї. У вільний час вона малювала картини.

Перед зйомкою Діана мені сказала, на що слід зробити аналізи. Мій перший хлопець, з яким я знімалася, виявився дуже привабливим. Він приніс такі ж самі результати, як і я. З ним мені, напевно, пощастило, Діана мала добрий смак і відбирала тільки найкращих. Вона знімала лише фото і це, насправді, був не дуже і секс. Порнофотографія — це коли тобі треба застигати на кілька секунд у кожній позі, не маючи змоги поворухнутися. У цьому немає ніякого задоволення. Це звичайна робота. Але Діана вміла це організувати так, аби ми не втомлювалися. Ми знімали ці фотосети у перервах між чаєм і дружніми інтелектуальними бесідами.

Саме Діана — той рідкісний випадок у порно, чию долю я була б не проти повторити. Вона робить свою роботу професійно і з любов’ю, живе у спокої і гармонії, не напружуючись. Діана створює такий якісний і естетичний матеріал, яким можна пишатися. В мене двічі був лесбійський досвід у особистому житті. Але на зйомках це вперше трапилося саме з Діаною як режисером. З першою дівчинкою в ліжку на камеру було важче, ніж з першим хлопцем у порно. Дівчинка виявилась дуже закритою, вона працювала виключно за гроші, в неї не було ніякого бажання знайомитись чи спілкуватись, вона дивилась крізь мене, це була для неї просто буденна безглузда робота. Діана витягла з цього максимум, вона взагалі одна з кращих режисерок серед тих, з якими мені пощастило позніматися.

Мені дуже комфортно і добре з нею було, але згодом вона, як і всі оператори, що хотіли записувати порно, виїхала жити в Угорщину. В Україні це робити стало небезпечно, і я навіть не знаю, чи хто-небудь зараз йде на такі ризики.

Порноконтент невідворотньо насувається на планету Земля, проте Україна — обабіч. Росія теж збоку, але там величезний внутрішній ринок, для якого здебільшого і знімається російське порно. Плюс — у Росії значно легше домовитись із мєнтами, з владою. У російських порностудій свої розклади.