Читать «Saint Porno. Історія про кіно і тіло» онлайн - страница 23

Богдан Логвиненко

Перше порно

Про порно я знала досить мало і ніколи сама його не дивилася. Важко, напевно, повірити, але я сама не люблю порно. Взагалі, воно брутальне і негарне. Довгий час мені і процес зйомок уявлявся саме таким. Але хіба це була б я, якби не спробувала?

У процесі зйомки ню-фотосесій я погодилась на кілька пропозицій від чоловіків, які колекціонували селф-порно з дівчатами. Знову було все те саме, я, здавалось би, вже знімалася в різних фотосетах, я спала з хлопцями з інтернет-сайту. Ну, питала я сама себе, чого ти знову трусишся? Чого ти хвилюєшся?

З одним з них ми зустрілися в центрі Москви, я була в хіпарському одязі, в плащі від Мокші, в дурацьких зелених чоботях, на голові була волохата шапка. Чоловік років сорока п’яти вийшов із великого чорного джипа. Він був симпатичний і високий, у чорному костюмі, налакованих до блиску туфлях. Це, звісно, виглядало дуже комічно. У мене в сумці завжди з собою були підбори, кілька комплектів білизни, сукні. На вулиці моделі зазвичай ходять у звичайному, «немодельному» одязі. Особливо в Росії — краще ходити простіше. Сумка з підборами і білизною — це стандартний набір моделі, як чемодан з гаєчними ключами у будь-якого сантехніка. Коли їдеш автостопом через кордон і прикордонники хочуть поритися у тебе в сумці, головне — ці всі вбрання розкласти по наплічнику так, щоб здавалося, наче це просто купа брудної білизни, бо, думаю, можуть виникнути дивні запитання.

Ми поїхали в готельний комплекс на природі і зупинилися в апартаментах. Ми домовились, що він зробить мій фотосет, а там подивимось. Він поводився дуже спокійно, впевнено. Дві години і п’ятдесят хвилин він розслаблено курив сигару, розказував, як колекціонує порно для власного задоволення, це просто дороге хобі, примха, розказував історію, з якої це все п’ятнадцять років тому почалось, трохи хизувався, пропонував також розслабитись, замовити собі щось у номер, прийняти ванну. А потім десять хвилин робив мені знімки. Від диму і напруження мені різко стало зле, я відчула, що мене нудить, страшенно боліла голова. Я сказала, що не готова займатися сексом, не готова зніматися в порно. Страшно було це говорити, але він сприйняв це абсолютно байдуже. Наче я відмовилась від вечері чи кави. Він сказав «добре» і більше не питав мене, чи я хочу продовжити цього вечора. Ми спілкувалися далі, а згодом він просто завіз мене додому, сказав: якщо надумаєш — дзвони. Відтоді він іще декілька раз мені писав, питав, чи не збираюсь до Москви, але ні, більше я туди ніколи не збиралась.