Читать «Съкрушени» онлайн - страница 64

Сара Шепард

Аз съм участвала в такова!, написа в отговор Спенсър. Двете с Мелиса се бяха записали в състезанието, докато прекарваха ваканцията си у баба им в Лонгбоут Кий, Флорида. Това, фактически, бе единственото нещо, в което Спенсър успя да победи сестра си. Станах четвърта!

Браво — аз съм печелил няколко, отвърна Чейс. Всички смятат, че е смотаняшко — казват, че трябва да играя плажен волейбол или нещо такова. На екрана се появи емотикон, който завъртя очи. Но това ми е хоби още от дете. Все още ми харесва.

Ти завърши ли гимназия?, попита Спенсър.

Да, дипломирах се миналия юни, отвърна Чейс. Работих една година в биолаборатория в Сентър сити, преди да се запиша в колежа. Проучваме лекарства против рак.

Значи си умен, написа Спенсър, добавяйки усмихнат емотикон.

И ти ми изглеждаш доста умна, отвърна Чейс. Учиш ли в колеж?

Принстън, отвърна Спенсър. Пропусна частта, че всъщност все още не учи там.

Леле, умна на квадрат, беше отговорът на Чейс. Ако се съберем, комбинираното IQ в стаята ще излезе извън скалата.

Спенсър се изкиска. Той да не я сваляше?

Екранът отново проблесна. Но стига за мен, госпожице Спиърс — ти как си свързана с Алисън?

Спенсър се поколеба. Не беше сигурна колко може да му разкрие. Все пак никога не го беше виждала. И въпреки че полицаите не му разрешаваха да публикува нищо за случая, какво му пречеше да я разкрие? Просто съм една загрижена гражданка, която знае доста неща, отвърна най-после тя. Само това мога да ти кажа засега. Освен това имам причини да смятам, че е жива.

Чейс отговори бързо. Костите й не са били открити в останките, нали? Също така можеха да намерят бижута и зъби. Но не е имало нищо. Мисля, че тя е успяла да се измъкне от къщата, преди да се взриви.

Определено, написа Спенсър. Искаше й се да може да му каже, че Емили беше оставила вратата отворена за Али. Но полицията каза, че понякога костите се изпепеляват до такава степен, че не могат да се различат от останалото.

Може би, написа Чейс в отговор. Но това ми се струва твърде удобно обяснение — според мен тя все пак се е измъкнала.

И е направила какво?, написа Спенсър. Къщата е горяла. Дори да е успяла да се измъкне през задната врата, пак е щяла да пострада, нали? Дали е отишла в болница?

Чейс отговори веднага, сякаш бе предусетил въпроса. Съмнявам се. Мисля, че е наела частна сестра да се грижи за нея. Освен това смятам, че има поне един приятел, който й помага. Някой, който я е чакал в гората онази нощ, когато къщата е експлодирала. Някой, който я е отвел, за да й осигури грижите, от които се е нуждаела.

Някакъв мъж изсумтя зад гърба на Спенсър, но когато тя се обърна, той гледаше в екрана си. Тя отново се обърна, треперейки от предположенията на Чейс. Някой друг я е чакал в гората онази нощ. Това беше напълно възможно, особено ако се имаше предвид теорията им, че Али си имаше помощник.

Смяташ ли, че някой й е помогнал да убие Иън Томас и Джена Кавана?, написа тя.

Абсолютно, отвърна Чейс. Намерих малко информация и за частната медицинска сестра. Съмнява ме, че сестрата на Алисън е минала през работодател или медицинско лице, макар че лекарствата, които е намирала за Алисън, сигурно са били купувани от обикновена аптека. Имам приятел, който работи за веригата онлайн аптеки CVS. Той успя да се вмъкне в базата данни на всички аптеки в района. Има една в Сентър сити, която редовно получава заявки за големи количества бинтове и лекарства за промиване на рани. Освен това ми осигури видеонаблюдение над човека, който отнася продуктите.