Читать «Съкрушени» онлайн - страница 18

Сара Шепард

Тя се запъти към секцията с обувки, която миришеше силно на кожа и гума. Никога нямаше да забрави онези последни няколко минути, в които двете с Джордан бяха заедно. В миналия си живот Джордан се казваше Катрин Делонг, Модния крадец, момичето, което беше откраднало лодки, коли и самолети. Когато Емили я срещна, тя тъкмо беше избягала от затвора и беше променила името си, готова за ново начало. Агентите от ФБР, които сигурно бяха предупредени от Истинската Али / Новия А., подгониха и двете момичета към перилата на кораба. Джордан беше погледнала за последен път Емили, след което беше скочила в залива, за да избяга отново.

Когато Емили се върна вкъщи, тя получи пощенска картичка от Джордан. Пак ще се видим. Емили умираше от желание да й напише отговор, но Джордан не беше толкова глупава, че да даде обратен адрес. Където и да се намираше — Тайланд, Бразилия, някой малък остров край бреговете на Испания — дано да се криеше добре, за да избегне срещата с ченгетата.

Емили поглади с пръсти гладката кожа на чифт „Док Мартенс“ и в този миг й хрумна нещо. Тя отново извади телефона си, отвори Туитър и влезе в акаунта си. След това копира писмото от комитета и го пусна в нов туит. „Балът е след две седмици — написа Емили отдолу. — Ще ми се да можех да заведа моята истинска любов“.

Когато натисна бутона за изпращане, почувства как я изпълва задоволство. Надяваше се Джордан да види написаното и да разбере какво означава. И макар че сигурно нямаше да отговори, поне щеше да знае, че Емили мисли за нея.

Когато секунда по-късно телефонът й изжужа, сърцето й подскочи — нима Джордан е отговорила? Но писмото беше от някого, наречен специален агент Джасмин Фуджи. Трябва да поговорим за Табита Кларк.

Погледът на Емили се замъгли. Ръмжащите гласове, които пееха песента, гърмяща от тонколоните в магазина, внезапно започнаха да й звучат като лай на злобни кучета. Тя се сви в ъгъла и отвори писмото.

Уважаема госпожице Фийлдс. Аз съм специалният агент, който отговаря за разследването на убийството на Табита Кларк. Името ви присъства в списъка с гости на курорта „Скалите“ в Негрил, Ямайка, по същото време, когато и госпожица Кларк се е намирала там. Процедурата изисква да разпитам всички, за да придобия по-добра представа за онова, което се е случило онази вечер. Моля ви, свържете се с мен по най-бързия начин.

Искрено ваша,

специален агент Джасмин Фуджи.

— Емили? — Майка й я гледаше, стиснала под мишница чантата си от изкуствена крокодилска кожа. — Добре ли си?

Емили облиза пресъхналите си устни. В никакъв случай нямаше да намери смелост да говори с полицайката. Джасмин Фуджи веднага щеше да разбере, че лъже.

Госпожа Фийлдс я хвана за ръката.

— Толкова си бледа. Да излезем на въздух.

Улицата миришеше на автомобилни газове и вкиснала бира от близкия бар. Емили дишаше тежко, опитвайки се да се успокои, че това не е голям проблем. Но всъщност беше. Тя не можеше да излъже федерален агент.