Читать «Неморално предложение» онлайн - страница 132

Керстин Гир

— А имай предвид, че ми е четвърто дете — винаги казваше Катинка накрая на историята си.

Това би трябвало да е един вид сплашване. В тези моменти Щефан винаги гледаше злорадо корема ми. Беше ясно, че ми желаеше такова мъчително раждане, нали трябва да има и възмездие.

Той получи работа във фирмата, при това много хубава за един маркетингов експерт, който толкова дълго време се беше занимавал с безполезни калкулации в собствения си разсадник. Работата в Чикаго обаче получи друг. За да бъдем съвсем точни, този друг беше Евелин. Може би беше малко подло от нейна страна да кандидатства за същата длъжност, но Евелин просто сви рамене и каза:

— По-добрият побеждава!

Самият Фриц не беше много ядосан, че Щефан не получи мястото, въпреки че беше пуснал своите специални връзки в действие.

— Е, поне мястото ще се заеме от член на семейството — казваше той.

Фриц също много се промени в последно време. Което ние отдаваме на горещата любовна афера със съседката му Роберта Кноп. От всичко, което се говори, става ясно, че двамата не се държат само за ръце.

За да бъдем точни, Евелин вече не беше член на семейството. Тя и Оливер от три седмици са вече разведени. Смятаме тя да бъде кръстница на нашето бебе.

Дни наред Щефан кипеше от гняв, когато разбра, че Евелин е измъкнала мечтаната работа изпод носа му. И до днес се свива болезнено, щом някой спомене името на Евелин. Но нещата постепенно се нормализират.

Беше малко сложно да поделим всичкото си имущество, но в крайна сметка успяхме. Аз откупих частта на Щефан от градината. Евелин пък откупи от Оливер дела му от пентхаус-апартамента (той й подари беемвето). Сега обаче Евелин не се нуждае от жилището, защото взе под наем в Чикаго страхотен апартамент, при това съвсем минималистично обзаведен. И така, тя отдаде под наем пентхауса на много добра цена и въпреки антипатията, която изпитваше, Щефан не можа да устои на доброто предложение. Все пак той се нуждаеше от подслон, а пентхауса изглежда наистина много впечатляващо. От време на време го посещавам, за да поддържам растенията на терасата. Отглеждането на цветя просто не му се отдава. Нито пък на новата му приятелка. Беше се запознал с нея във фирмата. Тя бе една приятно изглеждаща секретарка, която не демонстрираше никакви амбиции да се изкачва в служебната йерархия. Сигурна съм, че това ще й гарантира много добро съжителстване с Щефан, защото той не можеше да понася жена му да изкарва повече пари от него.