Читать «Кодло» онлайн - страница 36

Марина Соколян

– А, дійсно, - зітхнув Боян, підбираючи поли сукні, - Ну, ходи.

Коли ми повернулися до кімнат, було вже досить пізно. Тоні настільки стомився, що навіть і не звернув уваги на мене, котра сновигала кімнатою в негліже. Коли мені насилу вдалося розплутати морський вузол на поясі, він вже практично спав. Втім, глухий ритмічний звук, котрий долинав звідкись знизу, змусив його підкинутись на ліжку.

– Що це таке? - сонно поцікавився Тоні.

Звук нагадував шаманський ритм якогось священнодійства.

– Мабуть приносять жертви Бафомету, - легковажно мовила я, позіхаючи.

Звук став трохи голоснішим. Можна було навіть розібрати якісь голоси - спів чи, швидше, речитатив.

– Ні, серйозно, - стурбовано роззирнувся Тоні, - Що то за біда?

– Хм. Хто його зна… - протягнула я, - Ти ж, правда, не віриш, що тут замішані якісь сектанти? Так що спи. Добраніч.

Я вимкнула світло. Тоні гмукнув, очевидно, не задоволений моїм поясненням. Чи, точніше, його відсутністю. В світлі місяця, який пробивався крізь завіси, я бачила, що він не спить. Слухає. Що ж, звичайно, я знала, що це за звук. Адже не лише підступним бамбузлівцям доступні різні блага цивілізації на зразок магнітофона.

***

З анкети вступника:

Чого ви очікуєте від свого навчання в Human Science School?

Ханна Б’ялко

Мені хотілося б зустріти людей, які стануть моїми друзями, нехай які б між нами не були культурні та особисті відмінності. Я сподіваюсь, що навчання на факультеті психології буде особливим, бо ж ніхто так не розуміє людей, як психологи. Я б теж хотіла розуміти людей, розуміти природу їхніх вчинків. Адже цього так бракує багатьом з нас.

Еван Полднек

Я прагну нового досвіду, однаково в чому. Згоден навіть на екстремальні переживання. Я вважаю, що все, що нас не згубить, зробить нас сильніше. Наскільки я розумію, навчання в Школі передбачає багато практичних занять - хотілося б якомога повнішої, незвичайної, яскравої практики.

***

Наша невеличка містифікація - хай вибачає професор Бамбузл - таки мала свій ефект. Практично всі чули наші "шаманські ритми", а хто не чув - дізналися з вуст сусідів в довільній інтерпретації. Ми, себто організаційний комітет, з усієї сили намагалися стримати хитрі посмішки, вислуховуючи за сніданком нарікання стурбованих колег. Ну, насправді, вони були не стільки стурбовані, скільки заінтриговані, що, в принципі, цілком відповідало нашим короткотерміновим цілям.

А от турбуватись ми почали пізніше - коли на парі професорки Демінор з’ясувалося, що бракує Ханни. Втім, після вчорашнього інциденту з Алексом вона цілком могла проголосити себе хворою і зачинитись в кімнаті. Однак, однак… у випадку з Анною ми теж спершу сподівались на щось подібне. Тенденція? Втім, захоплені своєю легендою, що лише почала втілюватись, ми не надали інциденту належного значення.

Тим більше, що того ранку заняття з акторської майстерності виявилось геть непересічним. Панна Демінор потішила нас новиною:

– Сьогодні будемо вчитись помирати.

Феліція Демінор, молода професорка, яка полюбляла сидіти на викладацькому столі, тепер легко з нього зіскочила і обвела клас єхидним поглядом.