Читать «Кид» онлайн - страница 45

Джоан Джонсън

Анабет започна да бели малко по-бързо. Ами ако Сиера я издадеше? Тя трябваше да я предупреди, че един тексаски Рейнджър се намираше в града и задаваше въпроси.

— Сиера Стар изглежда е особена жена — размишляваше на глас Джейк.

Юлали откъсна единствения косъм, който растеше от брадавицата на брадичката й.

— Сиера наистина е необикновена жена. За известно време е работила горе на втория етаж в Салона, но не за дълго.

— Прави ли някакви изключения сега? — попит Джейк с лукава усмивка.

Очите на Юлали заблестяха весело.

— Джейк, ти си лошо момче. Защо задаваш такива въпроси пред момичето тук? Ако си харесал някоя жена, върви да питаш там, където няма малки гърнета с големи уши.

Джейк хвърли един поглед към розовите бузи на Анабет и рязко се изправи.

— Аз нямах предвид… т.е…

Юлали се изправи и потупа Джейк по рамото.

— Гледай си работата, Джейк. Вечерята ти те чака, когато си свършиш работата.

Не можеше да се сбърка каква „работа“ имаше предвид Юлали. Един мускул върху челюст на Джейк се сви, когато той прехапа устни, за да се въздържи да не отговори по начин, който щеше да е твърде груб за нежните уши на Анабет Смит. Между другото, ако Сиера Стар приеме ухажването му, той щеше да се увери дали правеше изключения, когато ставаше дума за работа на втория етаж. Може би тогава той ще да забрави учудващо богатото тяло на непохватната млада жена, белеща картофи в кухнята Юлали Шмид.

Щом Джейк си отиде, Анабет почувства как острите очи на Юлали я преценяват. Ако не внимаваше, можеше да се издаде пред госпожата. Безопасността й зависеше от маскировката. Особено сега, когато знаеше, че бандата, включително Кид Калуун, са търсени от закона — даже и ако законът не се занимаваше официално с тази работа.

Тя се обърна към по-възрастната жена и каза:

— Съжалявам, фрау Шмид. Страхувам се, че не виждам много добре. Когато не бързам, се справям прекрасно. Предполагам, че се притесних.

Юлали се въздържа да изрече строгото мъмрене, което си бе приготвила. Как можеше да критикува момичето за нещо, което не бе нейна грешка?

— Не се тревожи за това, Анабет. — Но тя реши да държи момичето далеч от другите си клиенти. Иначе Анабет Смит можеше с голи ръце да закрие заведението й.

За изненада на Анабет, Джейк изпрати съобщение на Юлали, че няма да се върне за вечеря. След като чиниите от вечерята бяха измити, Анабет се извини, че трябва да отиде в стаята си, която се намираше близо до кухнята на долния етаж. Ако не беше вече толкова късно, тя щеше да предупреди Сиера за Джейк Кърни.

Но не можеше да излезе късно вечерта като Анабет Смит. Трябваше да стане отново Кид Калуун, което щеше да донесе други опасности. Колко ли от тези афиши с портрета й се намираха в ръцете на хората на закона и ловците на наградата?

Анабет с облекчение си обу чифт панталони. Тя не беше осъзнала досега, че се чувстваше като риба на сухо в пола. Освен това роклята, която обличаше, бе твърде далеч от копринената тафта на мечтата й. Тя си сплете отново косата и я напъха под шапката си, след това закопча колана на Буут с двата пистолета със седефени дръжки.