Читать «Правильник УПЦКП» онлайн - страница 9

Автор неизвестен

Приспів: Ісусе Найсолодший, спаси мене.

Діво, що породила Ісуса мого, моли позбавити мене вогню вічного, єдина заступнице ображених, Богоблагодатна, й сподоби мене до життя вічного, Всенепорочная.

Канон Богородиці, глас 8

Ірмос: Небесного кола Верхотворче, Господи, і Церкви Зиждителю, утверди мене в любові Твоїй, Ти Найвище Бажання, вірних Утвердження, єдиний Чоловіколюбний.

Приспів: Пресвятая Богородице, спаси нас.

Вручаю життя моє для захисту й покрови Тобі, Богородительнице Діво, Ти ж мене покермуй до пристані Твоєї, благ винуватице, вірних утвердження, єдина всехвальна.

Приспів: Пресвятая Богородице, спаси нас.

Молю Тебе, Діво, душевну бентежність і бурю смутку мого розжени: Ти бо Богоневісна, Начальника спокою Христа родила єси, єдина Пречиста.

Приспів: Пресвятая Богородице, спаси нас.

Ти породила Благодійника, добра Винуватця, а тому благодіянь багатства всім нам виточи, все бо можеш, Богоблаженна, бо Сильного в могутності Христа породила єси.

Приспів: Пресвятая Богородице, спаси нас.

Поможи мені, Діво, змученому лютими недугами й хворобливими пристрастями, бо знаю Тебе, Пренепорочна, як невичерпну й незубожну скарбницю зцілень.

Канон Ангелу-Охоронителю, глас 8

Ірмос: Ти, Господи, утвердження тих, що притікають до Тебе, Господи, Ти єси світло темрявою повитих, і прославляє Тебе дух мій.

Приспів: Святий Ангеле Божий, Охоронителю мій, моли Бога за мене грішного.

Всі мої помисли і душу мою до тебе поклав, Охоронителя мого. Ти ж від всякої ворожої напасти мене звільни.

Приспів: Святий Ангеле Божий, Охоронителю мій, моли Бога за мене грішного.

Ворог топче мене і пригнічує, повчаючи завжди творити волю свою, але ти, наставниче мій, не залиш мене на загибель.

Слава Отцю і Сину, і Святому Духу.

Дай мені співати пісню з вдячністю й старанням Богові Творцю й тобі, благому Ангелові-Охоронителю: «Визволителю мій, вирви мене від ворогів, що пригнічують мене»

І нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Зціли, Пречистая, з моєї душі многонедужні гнійні рани, прожени ворогів, що завжди борються зі мною.

Господи, помилуй (тричі).

Кондак, глас 6

Заступнице християн усердная, молитвенице до Творця надійная, не погордуй молитвами грішників, але прийди швидше, як Благая, на поміч нам, що з вірою взиваємо до Тебе: поспіши на молитву й скоро прийди на благання, бо Ти заступаєшся завжди за тих, що шанують Тебе, Богородице.

Стихира, глас той самий

Не доручай мене людському заступництву, Пресвятая Владичице, але прийми моління раба Твого: бо печаль огорнула мене, і стріл демонових терпіти не можу, покрову не маю, ніде сховатись окаянному, завжди переможений і утіхи не маю, крім Тебе, Владичице світу, надіє і заступнице вірних, не погордуй моліннями моїми і корисне вчини мені.

Кондак, глас 4

Явися мені, милосердний, святий Ангеле Господній, Охоронителю мій, і не відлучайся від мене скверного, але просвіти мене світлом недоторкненним і сотвори мене достойним Царства Небесного.

Ікос:

Душу мою, збезчещену многими спокусами, ти, святий заступнику, невимовної слави небесної сподоби разом співати з ликами безплотних Сил Божих, помилуй мене й збережи, і помислами добрими душу мою просвіти, нехай твоєю славою, Ангеле мій, збагачусь я, і скинь зломислячих на мене ворогів, і сотвори мене достойним Царства Небесного.