Читать «Правильник УПЦКП» онлайн - страница 7

Автор неизвестен

Сподоби, Господи в вечір цей без гріха зберегтися нам. Благословенний Ти, Господи, Боже отців наших, і хвальне і прославлене ім’я Твоє на віки. Амінь. Нехай буде, Господи, милість Твоя на нас, бо ми уповаємо на Тебе. Благословен Ти, Господи, навчи мене оправдань Твоїх. Благословен Ти, Владико, врозуми мене оправданнями Твоїми. Благословенний Ти, Святий, просвіти мене оправданнями Твоїми. Господи, милість Твоя повік; творіння рук Твоїх не зневаж. Тобі подобає хвала, Тобі подобає оспівування. Тобі слава подобає Отцю, і Сину, і Святому Духу нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Символ віри

Вірую в Єдиного Бога Отця, Вседержителя, Творця неба і землі, всього видимого і невидимого. І в Єдиного Господа Ісуса Христа, Сина Божого, Єдинородного, що від Отця народився перше всіх віків. Світло від Світла, Бога Істинного від Бога Істинного, рожденного, несотворенного, єдиносущного з Отцем, що через Нього все сталося. Він для нас, людей, і ради нашого спасіння зійшов з небес, і воплотився від Духа Святого і Марії Діви, і став чоловіком. І розп’ятий був за нас при Понтії Пилаті, і страждав, і був похований. І воскрес на третій день, як було написано. І вознісся на небо, і сидить праворуч Отця. І знову прийде у славі судити живих і мертвих, і Царству Його не буде кінця. І в Духа Святого, Господа Животворчого, що від Отця походить, що Йому з Отцем і Сином однакове поклоніння і однакова слава, що говорив через пророків. В Єдину, Святу, Соборну і Апостольську Церкву. Визнаю одне хрещення на відпущення гріхів. Чекаю воскресіння мертвих. І життя будучого віку. Амінь.

Тут, на повечір’ї, читаються канони:

У суботу на повечір’ї

Пісня 1

Канон Ісусу Найсолодшому, глас 2

Ірмос: У глибині знищила колись фараонове все воїнство потужная сила‚ а втілене Слово всезлобний гріх загладило‚ Препрославлений Господь‚ славно бо прославився.

Приспів: Ісусе Найсолодший, спаси мене.

Ісусе Найсолодший Христе‚ Ісусе Довготерпеливий‚ зціли душевні мої рани й усолоди серце моє‚ молюся до Тебе‚ Ісусе Спасе мій Многомилостивий‚ і спасаємий величаю Тебе.

Приспів: Ісусе Найсолодший, спаси мене.

Ісусе Найсолодший Христе‚ відкрий для покаяння мені двері‚ Чоловіколюбний Ісусе‚ й прийми мене‚ що до Тебе припадає в щирому благанні‚ Ісусе Спасе мій‚ гріхів прощення подай мені.