Читать «Носител на смъртта» онлайн - страница 218

Патрик Тили

— Мисля, че разбирам накъде биеш…

— Наистина ли? Ето какво се чудя. Още от самото начало знаехме за генетичните особености на Стив и Роз, а сега знаем и за Клиъруотър. Изпратихме тъканни проби в Лайф Инститют веднага щом медиците я сложиха на операционната маса в Ред Ривър. Кадилак е непознатият елемент. Но все още има шанс да ни падне в ръцете. Нито Стив, нито Роз, нито Клиъруотър притежават и трите белега, но ние пуснахме данните им през КЪЛЪМБЪС и заложихме променливи комбинации за Кадилак. В резултат на това получихме две интересни съвпадения. Стив и Клиъруотър могат да заченат дете с потенциал да стане Талисман, както и Роз и Кадилак. И двете деца биха притежавали трите «дарби».

— А ние вече контролираме едното от тях…

— Точно така.

— И ти смяташ, че Кадилак може да се чифтоса с Роз…

— Не бих казал, че е неизбежно, но трябва да заложим тази възможност. Не знаем цялата история около неоторизираното й прехвърляне на Дамата. Може тя да е организирала всичко. Разумът ми подсказва, че в това няма никакъв смисъл, но не можем да пренебрегнем точността на предсказанието на Талисмана, нито въздействието му, Бен. Изправени сме пред нещо, което… засега ни е напълно непонятно.

П.Г. реши да забрави за метафизичните аспекти на проблема и да се върне към основното.

— Напълно е възможно Кадилак да се чифтоса с Роз, само за да си върне на Брикман.

— Да, много интересна ситуация.

Джеферсън впи поглед в Карлстром.

— Какво си намислил пък сега?

— Чудех се дали можем да накараме Брикман да разтвори ума си, както направи Роз.

— Имаш предвид да ни даде точки на картата и да ни каже какво мисли и чувства сестра му? — П.Г. се замисли за възможностите. — Може би дарбите му нямат ограничения — ако разполагаме с подходящия стимул.

— Мислех, че вече сме му го осигурили.

П.Г. му отвърна с дяволита усмивка.

— Фран винаги е имала слабост към млади жребци като Брикман. Но ако той се окаже повече от мимолетно увлечение, винаги можем да я включим в пакета. Както знаеш, Семейството винаги е готово да подкрепи достойните каузи.

— Така си е… — Карлстром започна да гледа по-детайлно на предложението — Ако Брикман успее да осъществи контакт, има шанс да успее да ни посочи приблизителното й местонахождение. Сега, след като елиминирахме племето, те ще са сами. Можем да ги приберем, когато си поискаме. Ако пък не успее, Брикман най-малкото би трябвало да ни каже дали е бременна. Като се има предвид взаимоотношенията им в миналото, реакцията му сигурно ще е много интересна.

— Продължавай…

— Детето на Клиъруотър. Възможно ли е да направим тестовете, които спомена, докато е още в утробата й?

— Трябва да проверя. Но за момента, да кажем, че да.

— Ако тестовете докажат, че детето на Брикман не притежава трите белега, тогава е възможно Роз, ако забременее, да роди Талисмана.

— Възможно е. Мисля, че знам какво ще кажеш, но хайде давай.

— Психосоматично нараняване. Неволната телепатична връзка, която накара Роз да сподели умствената травма и накара тялото й да изстрада раните на Брикман. Истински рани, нищо че феноменът се оказа само временен. Ако искаме да елиминираме Роз и нероденото й дете, просто трябва да убием Брикман. В името на спора, нека приемем, че той падне в една от дълбоките вентилационни шахти и нейното тяло и ум споделят преживяното, няма начин това дете да оцелее, дори и ако по чудо тя оживее. Шокът ще я накара да абортира.