Читать «Нора Джемисин Луната, която убива 2 Засенчено слънце» онлайн - страница 285

Неизв.

Скалното селище на Юсир-Банбара е отразен образ на руините на Анасази, които тогава разгледах. Те са разположени на повече от триста метра над дъното на каньона. Затова благодаря на SLF, че ми предостави възможността да видя всичко това с очите си.

На онези, които желаят да научат повече за Анасази, На-вахо и други американски народи, вършили чудеса навремето, горещо препоръчвам „1491: New Revelations of the Americas Before Columbus“ от Чарлс Ман, а също така и „Those Who Came Before“ от Робърт Листър и Флорънс Листър.

Благодаря и на хората от „Ранчо Тотсони“ в Чинли, които почти щяха да ме разходят с кон из каньона, само че, уви, там властваше пролетното наводнение, така че начинанието бе прекалено опасно. Но те ми разказаха много за каньона, при това безплатно. Още по-голяма благодарност за Тим от „Canyon de Chelly Jeep Tours“, който ме заведе на една наистина спираща дъха обиколка с джип из (да, наводнения) каньон и който, когато открито изразих опасения от насилствена водна смърт, ме успокои, че поне ще загина, правейки нещо интересно.