Читать «Не повертайся спиною до звіра» онлайн - страница 33

Тетяна Ковтун

Проте Чубенку здавалося, що насправді все не так уже кепсько. Потрібно тільки, щоб критична маса ринкових реформ. На одній шальці терезів журналіст бачив нового прем’єра з його антикорупційною політикою, на іншій — безликі монопольні утворення, що зросли на бартері, натуроплаті, давальницьких схемах та пільгах, наданих урядом у попередні роки.

Євген помчав до редакції, щойно скінчилася прес-конференція Антимонопольного комітету. До здачі матеріалів у номер залишилась якась година. Був четвер, найбільш завантажений день тижня, отже у редакції — веремія, наче перед кінцем світу. Увечері на Євгена чекала зустріч з Анастасією, мали разом піти на концерт кобзарської музики. Хлопець на бігу зжував сухий хот-дог, запив чаєм уже у робочому кабінеті і за сорок хвилин видав на-гора свою продукцію.

— А що, не було змоги взяти коментар у когось із фахівців? — підозріливо поцікавилася Лера, ліниво переглядаючи Євгенів матеріал.

— Та я ледь устиг і це написати. Я ж не з інтернету скачав, сам ходив. Коли ж мені було ще експерта шукати? До цієї теми я ще повернусь у великому матеріалі, — виправдовувався новачок.

— Навіщо? — заступниця редактора тішилася всевладдям. — Якщо напишеш докладніше, ніхто не читатиме. Кому цікаві якісь там спеціальні закони? Та й ще дивлячись, як напишеш…

Євген спіймав себе на думці, що кожне його спілкування з Каперс відбувається у нього ніби за одним і тим самим сценарієм. «Де б узяти гранати зо дві й підірвати кубельце?!» — подумав він, безпорадно оглядаючи Валеріїні володіння. Та наступної миті заспокоїв себе. «Тихше, тихше, ти прийшов сюди вчитися…»

Якщо день розпочався погано, чекай неприємностей і надалі. Цей четвер не став винятком. Приміщення Могилянки, де мав відбутися концерт, вразило своєю порожнечею. Женя вже привчений до високих зібрань у розкішних залах, був прикро вражений більш ніж скромним виглядом прославленого університету.

Послухати автентичну музику прийшли нечисленні шанувальники. Поки хлопці розташовувалися на сцені, Настя скористалась моментом, аби познайомити свою тітку, викладачку консерваторії, із «гуру» старосвітської бандури. Дівчина повернулася стурбованою.

— Ти знаєш Артема, який їздить до Павла Бортника в Ірпінь?

— А, такий симпатичний, середнього зросту, схожий на Алена Делона?

— Точно. Отже, знаєш. Так от, його заарештовано.

Артем Тесленко, син викладача і аспірант Політеху, відучора сидів у слідчому ізоляторі Косівського райвідділку міліції за підозрою в розповсюдженні наркотиків. Хлопець розповів матері, що в його рюкзаку нібито знайшли патрони. Звернули увагу також на печатку Київського політехнічного інституту, виготовлену з деревини.