Читать «Маміглапінатапеї, або Любов у київській комуналці» онлайн - страница 20

Люба Клименко

Підвальчик був найкращим місцем на землі. У підвальчику ми були одні-однісінькі. У підвальчику я сподівався стати чоловіком. У підвальчику ЧУДО-ЮДО-РИБА-КИТ сподівалася стати жінкою. Однак між нами нічого не відбувалося. Лише МАМІГЛАПІНАТАПЕЇ: мій та її погляди, які кричали, що ми хочемо одне одного і кожен із нас чекає, що інший стане ініціатором того, чого хочуть обоє, хоч і боїмося бути першими, а може, просто не знаємо, як зробити перший крок…

В один прекрасний день, а це був, здається, не день, а вечір, у наш підвальчик ввалилася одна закохана парочка. Вони опинилися тут випадково: був холодний листопад, почав падати сніг, і їм зі своїм бурхливим коханням не було де сховатися, тож вони забилися в перший-ліпший під’їзд, довго цілувалися і куйовдилися, потім намацали дверцята в підвал і завалилися вниз.

Ми з ЧУДО-ЮДО-РИБОЮ-КИТ завмерли в куточку. Ми вже були там годину і встигли звикнути до темряви, нам було видно у відблисках вуличних ліхтарів обриси закоханої пари і навіть відблиск обручок на їхніх пальцях. Принаймні нам так здалося, і це було логічним, що вони одружені НЕ поміж собою, інакше їм не треба було б ошиватися по чужих брудних підвалах.

ЧОЛОВІК і ЖІНКА говорили такою мовою, якою не говорив ніхто в нашій комуналці; так не говорили наші вчителі. Це була якась просунута пара: вони перекидалися інтелектуальними жартами, порівнювали свою ситуацію з пригодами головних героїв французького фільма «Чоловік і жінка» і навіть між поцілунками наспівували мелодію з нього. Від них ішов запах гарних парфумів, вони мали (принаймні нам так здавалося) божественно красивий вигляд, коли світло вуличних ліхтарів відблискувало від снігу і додавало кіношності в те, що відбувалося.

ЧОЛОВІК і ЖІНКА довго насолоджувалися поцілунками, а потім почали похапцем розстібати один на одному одежу. В неї було довге пальто з великою шліцею ззаду. Чоловік підхопив її на руки, розвівши їй ноги і притиснувши спиною до стінки, шліца на пальті розійшлася, нагадуючи крила баклана, які почали плавно рухатися.

Нам із ЧУДО-ЮДО-РИБОЮ-КИТ було нестерпно стояти нерухомо, однак і тікати не було куди.

Пара деякий час намагалася облаштуватися зручніше. ЖІНКА була висока і, судячи з усього, важкувата, а ЧОЛОВІК, хоча й був високого зросту, проте не зовсім спортивним. Вона намацала виступ на стіні й обперлася правою рукою, щоб трохи перекинути свою вагу з ЧОЛОВІКА на стіну, і справа пішла жвавіше.

ЧОЛОВІК і ЖІНКА не займалися сексом, вони кохалися. Вони були одні в цілому світі, вони палали пристрастю одне до одного, і чужий, темний, сирий у павутинні київський підвал був для них наймилішим місцем у всесвіті.

ЧОЛОВІК і ЖІНКА майже одночасно глибоко і «з почуттям» зітхнули. Потім зітхнули з почуттям знову. І знову. І знову. Тепер голосніше і ще з більшим і глибшим почуттям.