Читать «Користь незавершених справ» онлайн - страница 25

Марина Блохіна

— Взагалі-то я ще нічогісінько не знаю про нього, бо ти як обіцявся мені розповісти, так ще і не зібрався, — набурмосилася я, впираючи руки у боки. Ні, тепер вже нікуди від відповіді не втече! І хай розповідає усе, що знає.

— Нічогісінько складного у ньому нема, — заспокійливо відповідає Кір. — Ми вийдемо на дах, розставило свічки — не звичайні, а ті, що лежать у коробці, бо їх не зможе згасити вітер. Потім намалюємо візерунок крейдою, і ти скажеш, а точніше навіть, прочитаєш ті слова, що я напишу тобі на листочку. Гаразд?

— Домовились, — погодилася я, але тут же стрепенулася: — Там же холодно! Що це я, в одній сукні буду на морозі витанцьовувати?

— Так… — задумливо нахмурився хлопець. — Це, здається, проблема. Тоді одягай поверх сукні пальто, та таке, щоб потепліше. Не вистачало тобі тільки зараз захворіти… А там, вже коли все підготуємо, доведеться все ж таки його зняти, але я дуже сумніваюся, що ти замерзнеш.

Ну й добре. Я кивнула головою, щоб Кір зрозумів, що я згодна, і, залишивши його на кухні, пішла перевдягатися. Сукня в мене була — просто біла, без усяких візерунків, звичайного крою, легка — саме те, що потрібно. А ось з пальтом було вже трохи гірше — була тільки куртка, та й та не дуже довга, але я сподівалася, що й справді не встигну замерзнути.

— То йдемо? — запитала я, підходячи до кухні. Кір тим часом вже встиг розрізати скотч на коробці і переглядав, чи не забув чого взяти.

— Так, ходімо. Вже час, здається…

Ми досить швидко і тихо дісталися п’ятого поверху і вдерлися на дах. Я була у самих лиш домашніх капцях, адже хлопець попередив, що під час обряду доведеться не тільки скинути куртку, а й роззутися. Нагорі було досить холодно, але все ж не настільки, щоб відразу замерзнути, тож ми обидва хутко прийнялися до роботи, щоб закінчити усе пошвидше і повернутися у тепло.

Я сиділа на Кіровій куртці, яку він чомусь скинув, нібито вона «заважала вимальовувати візерунок» і запалювала маленьким вогником із пальця свічки, що тут же ставила на вказані місця. Щоправда, користуватися магією не варто було, але я вже давненько зрозуміла, що маленькі, непомітні побутові чари ніхто не відслідковує, і заборона фактично діє на насправді сильну магію.

Провозилися ми досить довго: свічок було близько півсотні, та й візерунок був дуже складним, так що навіть такому знавцеві, як Кір, довелося декілька разів звірятися з фотографією у телефоні. Хоча, звісно, тримати інформацію про магію в усіляких гаджетах заборонялося, хлопець легко нехтував цим правилом.

Тож коли ми закінчили усі приготування, я все ж встигла добряче змерзнути і тепер щосили зжимала щелепи, щоб зуби не цокотіли один об одного. Пальці на ногах побілішали від холоду, адже капці, нехай навіть і пухнасті, не дуже то і гріли.

— Починаємо? — невпевнено запитав Кір, і я так само з сумнівом кивнула головою. Повільно, нехотя я стягнула з себе курточку, підвелася, помахом ноги скинула капці. Ступні відразу закололо крихітними голочками, але я з усіх сил намагалася на це не зважати.