Читать «Користь незавершених справ» онлайн - страница 36

Марина Блохіна

Погляди всіх присутніх схрестилися на мені, але я навіть не подумала ніяковіти — я ніколи не була заляканою чи закомплексованою, але зараз почувала себе особливо розкуто.

Я не чекала від них вибачень чи виправдань, та й взагалі не збиралась сюди повертатись — якби не Кір — ноги моєї б тут не було! Тож, коли мовчанка затягнулася вже дуже надовго, я мовчки розвернулася і пішла назад. Я знала, що Кір був позаду, і, як не дивно, мені зовсім не було сумно чи образливо.

Врешті-решт, я завжди знала як до мене ставляться. Не хочуть любити такою, яка я є, то з чого ж я взяла, ніби полюблять, коли стала відомою? Тепер в мене є своя сім’я, так що не варто жалкувати…

Можливо, я все ж таки очікувала, що хтось покличе, чи прямо зараз наздожене й вибачиться, але цього не сталося. Мабуть, то й на краще.

— Пробач, Яро… Я не знав, що так вийде, — винувато сказав Кір.

— Ти ні у чому не винен. Це мало статися — якщо не зараз, то пізніше. Ходімо звідси…

Я полегшено посміхнулася. І справді полегшено — я раніше навіть не помічала, що мені так важливо знати думку рідних чи бодай побачити їх ще раз. Тепер побачила і — мов відрізало. Все стало на свої місця, і зараз хотілося лише одного — з’їсти величезне морозиво і сходити у кіно, про що я не полінувалася сказати Кіру.

Ще одна мить — і ми вже біля невеликого кафе, і Кір купляє морозиво. Кінотеатр зовсім поруч, можна піти туди, чи повернутися додому, і дивитись фільми там. Посмішка сама лізла на обличчя, і я зрозуміла, ось воно — щастя!

Примечания

1

Характерник — чаклун-перевертень, що не отримує свою силу від предків, а народжується з нею. Добре знається на травах та хороший воїн. Раніше характерники часто подавалися у козаки.