Читать «Безсъния» онлайн - страница 5

Серж Брюсоло

След това идваше страхът от нелегалните групи, сновящи из коридорите, практикуващите безсъние, които бяха привикнали към хапчетата имунизиращи срещу ухапвания от мухи. Хипнобригадата ги преследваше безспирно. Тези командоси фантоми, пръскащи по коридорите с инсектицид, тъпкани с кофеин и други възбудители.

Шийни беше омагьосана и се опасяваше от конфронтация, въпреки че и тя като всички останали не понасяше удоволствията — това безкрайно дълго мъртво време, което дори блестящият екран не можеше да запълни.

Тя беше чувала за някои кръшкачи, които успяваха кой знае как да спят през задължителното време за сън, без дори детекторите да могат да ги открият. Как да влезе във връзка с тях?

На черно се продаваше „свръхактивен крем“, за който се говореше че може да активира мухите със стотици. За кратък миг тя си представи тялото си покрито с шумящ килим и хапано от мухите, устата и носът запълнени със сладостната тръпка на рояка. Потръпна от блаженство, но това беше само една илюзия…

Небето беше станало пурпурно от всякакви насекоми, които като непрекъснат дъжд удряха прозорците в едно постоянно стакато. Стигаше се даже до напукване на най-изложените прозорци. Тя се изтегна, очакваща в мрака… Те ще дойдат…

Тази вечер, утре или някой друг ден. Те ще дойдат, невъзможно бе да е другояче.

… Невъзможно ли?

Информация за текста

Serge Brussolo

Сканиране: stooth

Разпознаване и редакция: moosehead, 2009

Издание: Списание „Зона F“, бр.3/2002

Свалено от „Моята библиотека“ (http://chitanka.info/text/13005)

Последна редакция: 2009-09-01 13:20:00