Читать «Бандитската „Топлофикация“ — 2» онлайн - страница 3

Емил Измирлиев

На кого му пука, би казал по този повод Петко Студеното, който и да е той!

Без изход изглежда тази престъпна ситуация, която може да бъде описана накратко така: могат ли хората да ползват парно и да не плащат? — МОГАТ! А могат ли никога да не са имали парно или искат да се откажат от него, а да ги карат да плащат? — МОГАТ!

Светлина в тунела бутафорно се опита да пусне омбудсманът (обществения защитник), вечният Гиньо Ганев, от когото получих сърцераздирателно писмо, с което успешно е илюстрирал народната поговорка:

„Никога не е късно да станеш за резил.“

След като го поканих 4 (четири) пъти на диспут по писмото в предаването „Сеизмограф“ и той категорично отказа, под предлог, че трябвало да ходи в провинцията (вероятно за да си почине в събота от общественото защитничество), с чиста съвест си позволявам да преразкажа неговото писмо, в което и с просто око се вижда, че бандитите, обгрижващи Госпожа Парно, които е проверявал, са го пратили за зелен хайвер.

Без да подозира обаче той е открил малките тайни около рекетьорските операции, с които хората насилствено са принуждавани да стават абонати на „Топлофикация“.

Така например, още когато се строеше жилището, в което живея, бях заплашван от едно дребно човече с очилца, което поразително приличаше на сатрапа Берия, а иначе се водеше на служба в „Софстройинвест“, че ако в апартамента ми няма парно, няма да приемат блока и хората от блока остават на улицата.

Благодарение на Н.В. Гиньо Ганев разбрах и една голяма тайна за себе си. Без да му мигне окото, той се е подписал под текст, в който първо се казва, че в апартамента ми, по МОЙ каприз, не е изградена парна инсталация, след което тутакси ме хвърля в оркестъра с брилянтното си откритие, че после — видите ли — пак аз собственоръчно съм подписал декларация, че ИСКАМ да стана АБОНАТ на „Топлофикация“!!! И с просто око се вижда, че подобен извод е скаран с логиката за вечни времена!

След тези разкрития на Омбудсмана на Републиката, камък ми падна от сърцето. Кой знае колко народна пара е похарчил горкият, за да стигне до тези парадоксални открития и да ми ги предложи писмено с чувство на изпълнен дълг съвършено безплатно.

Камък ми падна от сърцето и затова, защото най-после разбрах, че АЗ НЯМАМ НИКАКВИ проблеми с „Топлофикация“, а ТЯ ИМА ПРОБЛЕМ С МЕН! Защото трябва да доказва в съда, че аз наистина съм подписал декларация, че искам да стана неин абонат и да ползвам мечешките й услуги. Декларация, която има една дребна неточност:

Подписът ми под нея е фалшив.

Кой ме е подписал други ще решават (май някой от съседите, оставени на студено от Вальо Топлото), но очевидно е, че всеки може да го направи след като има ОЩЕ ЕДИН ФАЛШИВ мой подпис — в НОТАРИАЛНО заверен списък, с който абонатите от блока са съгласни да имат парно (как я е заверил нотариусът, без да ме е виждал — той си знае!).