Читать «Бандитската „Топлофикация“ — 2» онлайн - страница 5

Емил Измирлиев

Всеки месец Топлофикация издава стотици хиляди данъчни фактури, в които са вписани неверни количествени натурални стойности. Това са

Официални данъчни документи с невярно съдържание!

Опасното е за интересите на потребителите, че тези ФАЛШИВИ фактури служат като доказателство, не само пред всички органи на изпълнителната власт, но и в съда и са основание за издаване на изпълнителни листове за принудително събиране на лъжливи „дължими суми“ за неконсумирана услуга.

Според доставчика общата доставена енергия е сбора от двете неизвестни величини. За да се елиминират измамите, трябва да се монтира водомер за ПОСТЪПВАЩАТА от водопровода студена вода и ВТОРИ топломер, който да мери енергията за подгряването й. Тогава от общото количество енергия ще може да се извади вече измерената енергия за топла вода и да се определи енергията за отопление. Това са едни от малкото открития на г-н Златков, с които никой не се съобразява, защото е много по-изгодно да се мамят хората и всички загуби на Топлофикация да се стоварят на техен гръб!

В резултат на това прочитане Европейската комисия започва разследване защо България не изпълнява Директива № 2006/32/ЕО, която цитирах по-горе.

Санкции ще има за страната, но Кунева е спокойна защото няма да ги плаща тя, а населението на България!

И накрая искам да уточня една важна подробност. Със сагата „Бандитската топлофикация“ не решавам личен проблем. Опитвам се като обикновен български писател да изразя общественото недоволство от престъпния казус с парното у нас. Споделям личния си житейски пример, не за да се оплаквам, както някои погрешно смятат, а защото е толкова драстичен и показателен, че никой от засегнатите не би се наел да го оспори!

Като журналист съм правил много разследвания на доста бандитски далавери, а статиите за тях някои хора се страхуваха да ги четат! Правил съм го, правя го и сега, защото смятам, че, като журналист и писател, изразявам общественото мнение безкористно и с чувство, че върша нещо важно за хората! Лошото е, че в днешно време липсва обратна връзка между изказаното обществено недоволство и тези, от които зависи решаването на проблемите. Липсата на чуваемост, на морал и нравственост в тази сфера е опасно за демокрацията!

Затова създадох глог в интернет пространството

http://banditskatoplofikacia.dir.bg, за да помогна на обикновените хора като мен, в борбата им с монополиста!