Читать «Бандитската „Топлофикация“ — 2» онлайн - страница 2

Емил Измирлиев

Излишно е да споменавам, че Петко Студеното пет пари не дава за тази директива, ратифицирана от България, която вече е в ЕС, и то не само на книга.

Нещо повече „Топлофикация“ упорито настоява, че имаме интимни отношения с нея и всеки месец ми праща любовни искове за издръжка, които тя ласкаво нарича сметка за парно отопление.

Пак ще призная без бой, че не чета епистоларни излияния на мои въображаеми любовници и ги късам на толкова малки парчета, за да предпазя нежните признания на такива като „Топлофикация“ от зоркия поглед на любопитните ми съседи, които имат пръст в тайния ми „брак“ с бандитската Госпожа Парно, но за това по-късно.

Отново признавам без бой, че след м. януари от далечната 2006 г., когато разбрах, че насилствено съм оженен за „Топлофикация“, се случиха доста любопитни събития.

В началото бе словото и така се появи първата серия на сагата „Бандитската топлофикация“.

След като извадих на показ в медиите престъпните методи, с които „Топлофикация“ ме е обявила за законен съпруг, разбрах, че не съм сам. Хиляди абонати насилствено са били бракувани с бандитката. Някои от тях са консумирали брака, други не, но са влезли във вечния й списък на законни съпрузи и никой не им дава право на развод.

Както се шегуваме с мои приятели — можеш да се разведеш със жена си, но с Топлофикация НИКОГА! Няма закон, който да позволи развод с Госпожа Парно, дори с железен мотив като моя, че

„Бракът не е консумиран!“

Напразни останаха призивите ми към Главния прокурор на Републиката да съди „Топлофикация“ за рекет, заплаха и изнудване на моето семейство да плащам за парно, което аз НИКОГА не съм ползвал!

Глас в пустиня остана писмото ми до Петко Студеното да ме отпише от абонатите, защото и без това няма да види стотинка от мен, а и ще стане за смях и на кокошките!

Глухи и неми останаха от Комисията по енергийна ефективност, во главе с шушумигата Шушолов, на апелът ми да защити интересите на потребителите.

В предаването „Сеизмограф“ от 3 октомври 2008 г. обявих, че трябва да вляза в Книгата на Гинес, като единствения човек в България, който не иска да ползва услугите на „Топлофикация“ и се е постарал, още докато стори апартамента си, правно да обезпечи тази възможност. Вместо това бях подложен на жесток терор, заплахи, рекет и изнудване от бившия шеф на „Топлофикация“ Вальо Топлото, който насила ме направи абонат. Въпреки, че съм се погрижил да не преча на никого да има парно. Проблемът е, че съществува антиконституционна законодателна основа гражданите насила да стават абонати на парното, от което енергийните бандити да печелят милиони! И произнесох историческата фраза, която БТВ тиражира месеци наред:

„Никога не съм се женил за топлофикация, обаче тя напира да стане моя жена!“

Очарователното в тази сага е, че аз си имам хубави радиатори, които ме топлят добре, имам си хубав бойлер, който ми произвежда топла вода в удобни количества и на никого не взимат нито топлото, нито топлата вода! И си плащам редовно консумирания ток, защото татко ме е учил, че сериозният мъж си плаща сметките!