Читать «S.T.A.L.K.E.R. Новая Зона» онлайн - страница 33

Антон Ремовский

Ранок тоді був гарний, сонячний, авжеж ще не вистачало слів «пташки співають» і «травка зеленіє», але це Зона, а не якийсь там курорт в Карпатах або в Криму. Ще досі не міг відійти від спогадів про блокнот, але старався зосередитися на сьогоднішньому дні. Хоча, на справді, мені не було чого робити сьогодні. Посилання в ходку мені дадуть тільки через тиждень, а бродити по Зоні вільно я тепер не міг. Добре, дочекаємося, що сьогодні нам приготує Зона. Прокинувшись, я зайшов в бар, де людей було не багато, але достатньо. Напевно сьогодні вранці когось на Агропром відправили. Я так і не зміг нормально прокинутись, бо ліг спати дуже пізно. Я підійшов до Бубни, який меланхолічно протирав стакани і вже бува направив ствол Чейзера на Дена. Той звик це бачити, поклав АК на місце і перестав стріляти в пусті пляшки. Добре, що ще не дійшло до тих гульдибанів, які ми колись влаштували сп’яну.

- Доброго ранку, - занудливо сказав Бубна, - Я вже чув про результат вашої ходки. Шкода Чортика.

- Так, шкода, - теж неголосно сказав я, - Напевно, про вигнання Бранца теж чули.

- Ага, так і не замовкали, - відповів Бубна, закінчивши протирати стакани, - В тебе вільний час є?

- Авжеж є, аж цілий тиждень не буду нічого робити. Ну хіба що на постах стояти і мутантів відстрелювати. А що?

- Та блін, мені набридло тут сидіти, стакани терти і за Деном слідкувати, щоб нічого не влаштував. Я планую відвідати Янтар, артів зібрати, сам розумієш. До того ж, його відвідають пізніше тільки для того, щоб дізнатися чи є вихід до Рижого лісу. А там дещо прикольне зробимо.

- Що прикольне можна зробити на Янтарі? Хіба що снорків з ножа різати. І то кайфу вже такого не буде, бо той хто з ножем проти снорка – тепер труп. Добре, про прикольне потім дізнаюсь. Тепер інше питання: з нами ще хтось піде?

- Монгол обіцяв піти, - запевнив Бубна, - Про головний загон я йому вже розповів, тому для тебе і ще для багатьох це буде сюрпризом. Для когось радісним, для когось - не дуже.

- Нехай, а про набої до зброї ти подбав?

- Якщо я вже бармен, то про набої і зброю я завжди подбаю!

- Коли йдемо? – не витримуючи запитав я.

- Та можна відразу зараз, тільки Монгола почекаємо, бо він напевно ще не прокинувся.

Поки ми чекали Монгола, я встиг випити три склянки горілки. Все ж я не міг зрозуміти, на що натякає Бубна. Який ще сюрприз на Янтарі? Хм, цікаво, як там Сахаров… Сподіваюсь, ще з Гаусспушки не застрелився. Хоча його раніше вб’є віддача від Гауссовки, чим якийсь мутант. От прикол буде, якщо Бубна скаже йти в Х-16, а я вже відразу розповім про військових сталкерів і блокнот. Ні, цю таємницю розкривати зараз не хочеться. Навіть друзям, які мою дупу з тяжких ситуацій не раз рятували. Чорт, зараз би відразу в ходку, ніколи не можу сидіти склавши руки на вихідних. Допивши п’яту склянку, я вирішив трохи зупинитись. Не вистачало ще бухим на Янтар іти. Я оглянувся в хто є Барі. Снорк і Боргір ще досі щось неголосно говорять і косо на мене дивляться. Якщо вони вже другий день поминають горілкою Чотрика, то це вже ненормально. Дівчат чомусь не має. Напевно теж в ходку пішли. Мене цікавив один факт: за весь цей час ніхто з ветеранів одинаків, такі як Стужук чи Страйкер ніколи не заходять до нас в бар?Або ті ж самі Медуза чи Юл? Я то розумію, що вони ветерани і самі можуть собі дати раду, але все ж таки… А ось і Монгол!