Читать «Холивудски интриги» онлайн - страница 88

Джаки Колинс

— О — Каси не обичаше да е в неведение.

— Покани го вътре — и Лара забърза към банята за гости. Погледна отражението си в огледалото, взе четка, прокара я през косата си, после бързо сложи блясък на устните си. Изведнъж сърцето й беше забило учестено.

Опита се да се вземе в ръце и излезе на терасата, седна на един стол и хвана някакво списание.

Когато Джой се появи, беше хладна и овладяна.

— Хей — усмихна й се той. — Страхотна си по къси панталонки.

— Хей — отговори тя, остави списанието и също му се усмихна.

Каси стоеше на вратата, наблюдаваше двамата и се чудеше какво става.

— Искаш ли нещо за пиене? Чай, кафе… нещо по-силно? — попита Лара с дрезгав глас.

— Мога да пийна една бира — каза той, докато си пукаше пръстите.

— Каси… една бира, а за мене — „Севън ъп“.

— Идват веднага — и Каси неохотно влезе обратно в къщата.

— И така, Джой, изненадана съм. Сядай.

Той се отпусна на един стол и протегна дългите си крака напред. Носеше олющени военни ботуши, раирани джинси и бяла тениска, под която се очертаваха мускулите на ръцете му.

— Предполагам, се чудиш какво правя тук — каза той.

— Не трябваше ли да ми се обадиш? — тя се опитваше да звучи така, сякаш това няма значение. — Бях ти уредила интервю в Лос Анджелис.

— Имах други проблеми — и той направи дълга пауза. — Няколкото седмици бяха тежки.

— Наистина? — още веднъж се възхити на тъмнината в очите му, леко наболата му брадичка и твърдостта на прекрасно очертаните му челюсти. О, Боже! Какво ставаше тук?

— Да — той направи гримаса. — След това днес всичко се скапа. Трябваше да поговоря с някого — а ти винаги си ме разбирала — хвърли й дълъг, настоятелен поглед и си помисли, че тя изглежда дори по-красива, отколкото си спомня. — Не ми се сърдиш, че дойдох да те видя, нали?

— Изминал си целия този път просто за да ме видиш?

Той кимна.

— Филипа и аз най-сетне скъсахме. Ние… ъ-ъ… не можахме да изгладим различията помежду ни. Тя ми върна пръстена и ето ме тук — засмя се мрачно. — Хей… сега мога да отида в Лос Анджелис.

— За това ли се скарахте? Заради отиването в Лос Анджелис?

— Не — и той прочисти гърло. — Тя толкова се беше отдала на кариерата си, че нямаше време за мене. — Дълга пауза, още един настоятелен поглед. — Имам нужда от някого, който поставя мене на първо място.

— Разбира се, че е така — съчувствено промърмори Лара.

— Май си бях въобразявал, че като се задълбочи връзката ни, нещата ще се променят — продължи той, докато барабанеше с пръсти по масата за кафе. — После започнах да осъзнавам, че кариерата й е на първо място и че няма начин да изградим съвместното си бъдеще — не и когато двама души не могат да си общуват.

— Джой — тя го разбираше, — знам, че сега си разстроен, но ако нещата седят по този начин, значи вероятно си взел правилното решение.

Каси се върна с поднос с бутилка бира, кутийка „Севън ъп“, две чаши и чиния с шоколадови бисквити. Остави подноса на масата пред тях и се помота наоколо, защото умираше да разбере какво става.

— Благодаря — и Лара я отпрати.