Читать «Холивудски интриги» онлайн - страница 245

Джаки Колинс

Линдън пристигна с Каси. От злощастната си катастрофа насам тя беше свалила почти двайсет килограма и по един или друг начин между нея и рекламния агент на Лара беше пламнала невероятна любов. Тя напусна Лара и сега работеше като партньор във фирмата на Линдън. Двамата бяха много щастливи заедно.

После се появи Мик Стивън. Беше оставил новия си бял ролс ройс на пиколото на паркинга и сега се притесняваше момчето да не го издраска. „Отмъщение“ беше приет от критиката и намери отлично място в седмичните класации, така че понастоящем Мик режисираше екшън с бюджет от шейсет милиона долара, в който участваха звездите Джони Романи и Норман Бъртън в ролите на две ченгета неудачници.

Имаше седемнайсетгодишна приятелка — френска кинозвезда — и ново имение в Бел еър.

На Мик Стивън му вървеше.

Съмър пристигна с Реджи Колман, момче, с което се бе запознала в колежа. Той беше с една година по-голям от нея, хубав и мил и не водеше двойствен живот. Караше я да се чувства добре. Всъщност я караше да се чувства на шестнайсет години, а това чувство беше приятно.

Живееше у дома с Ники и смяташе да се запише във филмовото училище към Севернокаролинския университет, когато му дойдеше времето.

Съмър най-накрая се зарадва на това, да е тийнейджърка.

Айдън Шон закъсня за церемонията. Беше прекарал последната година, като постоянно започваше и отказваше наркотиците. Опитваше всичко, което можеше, но не беше лесно.

Ники остана негова добра приятелка — беше му винаги на разположение.

Романът им беше мъртъв — едно зряло решение.

Тина изобщо не дойде. Клуни я беше „открила“ и я завлече в Ню Йорк да я прави модел. Досега се бе появила на кориците на три списания и в момента се снимаше за изданието с бански костюми на „Спортс илюстрейтид“.

Тя и Клуни бяха станали повече от приятелки.

Ники наблюдаваше прекрасната си дъщеря да се появява на церемонията. Беше забележително какво може да се постигне с малко любов, внимание и грижа. Беше толкова горда със Съмър — какво преображение!

Шелдън се бе върнал в Чикаго много променен. Съмър отказа да предприеме каквото и да било срещу него и за награда за мълчанието й той й обеща никога да не го вижда или чува повече. Ники реши, че това е твърде дребно наказание.

Откакто бе работила с Мик в „Отмъщение“, бе приела продуцентството на сериозно. Беше изчела безброй сценарии и книги, но още не беше открила нищо, което да възпламени въображението й, докато един ден, заета с подреждането на личните документи на Ричард, не попадна на забележителен ръкопис, написан в първо лице. Започна да чете и съвсем се увлече. Беше историята на млад мъж, който бяга от къщи на шестнайсет години и после води див и интересен живот — става всичко от крадец през жиголо до кинозвезда в Азия. Първите изречения на ръкописа наистина й привлякоха вниманието: Ето това е истината — мога да чукам всяка жена, която искам, по всяко време, по което искам — никакви проблеми.

Ръкописът завършваше с брутално убийство, след което героят бяга в Мексико.

Ричард ли го беше написал? Тъй като го нямаше името на автора, тя прие, че е негово дело — и това наистина беше нещо, защото материалът беше така автентичен, но съвсем не в стила на Ричард. И все пак… беше поглъщащо четиво и тя бе сигурна, че ще стане фантастичен филм. Беше наела писател и сега беше заета с разработването на сценария. Дори имаше предвид актьор за главната роля. Джой Лоренцо. Той определено щеше да изиграе прекрасно точно такава роля.