Читать «Холивудски интриги» онлайн - страница 23

Джаки Колинс

Лара се изкиска.

— Да.

— И като говорим за каменното ти сърце, по-добре намери с кого да се срещаш по време на тези снимки. Определено имаш нужда от малко разтопяване.

— Колко пъти трябва да ти го казвам? — въздъхна Лара. — Отлично се чувствам и сама.

— Но в такъв случай за рождения ти ден ще ти подаря вибратор.

— Вулгарна си, знаеш ли го?

— Какво вулгарно има в един вибратор? По-добре е, отколкото всеки ден да сменяш мъжа, пък и вибраторите не ти създават никакви неприятности. На тях можеш да се довериш, винаги са на разположение, а и не е задължително ти да изглеждаш добре.

Лара се засмя и затвори телефона.

— Наистина ли чух думата „вибратор“? — попита Рокси, докато професионално навиваше тънък кичур.

— Приятелката ми, Ники — отговори Лара. — Единственото, което я интересува, е да ме върже за някого.

— Ники… Ники… не е ли оная дизайнерка на костюми, която се омъжи за бившия ти съпруг?

— Точно тя.

— Боже! — Рокси завъртя очи. — Имам двама бивши съпрузи и ако видя някой от тях да върви по улицата, пресичам отсреща, за да го избегна. И двамата са копелета. Единият чукаше сестра ми, а другия го хванах да носи най-хубавата ми черна рокля заедно със златните ми вечерни обувки. Как звучи това на каменното ти сърце?

— Сигурна съм, че си се справила чудесно.

— Можеш да се обзаложиш! Втурнах се в „Блумингдейл“. От кредитната му карта похарчих пет хиляди долара за дрехи на прочути дизайнери и после се разведох с кофти облеченото копеле — тя се преви от смях. — Не бях наблизо, за да видя лицето му, когато е получил сметката — предполагам, че още я изплаща.

Лара се усмихна — откакто познаваше Рокси, винаги се носеха слухове за разни копелета, които са й създавали неприятности. Йоко, личната й гримьорка, също имаше проблеми с мъжете, както и Анджи, дубльорката й. Беше хубаво, че при тези снимки беше заобиколена от познати лица — жени, с които беше работила и преди. Беше й приятно, че са наоколо.

— Срещна ли се вече с господин Карсън? — попита Рокси, след като се отдръпна, за да се наслади на работата си.

— Не още.

— Страхотен сладур — отбеляза Рокси и засмука бузите си.

— С каква репутация се ползва? — Лара знаеше, че Рокси винаги разполага с вътрешна информация.

Рокси говореше и работеше едновременно.

— Жена му го изхвърлила, защото го хванала да си играе на „ако ти ми покажеш твоята, аз ще ти покажа моя“ с някаква недорасла телевизионна актриса. Де да имах аз тоя късмет! След седмица избягала с треньора си. Говори се, че Кайл иска да си върне обратно женичката, щото тя иначе ще му отнесе половината състояние. А тъй като той е измежду най-големите кинозвезди от последните десет години, тя може да удари голям джакпот.

— Много голям.

— Знаеш ли какво ме изненадва в мъжете? — попита Рокси и вдигна тънко изрисуваните си вежди.

— Какво? — Лара се забавляваше.

— Че са винаги готови да вдигнат малките си жалки пишки, но когато става въпрос за пари, увисват така, сякаш си заковала прекрасните им топки към бронята на кадилак, модел 1965!