Читать «Холивудски интриги» онлайн - страница 186

Джаки Колинс

За миг Маделин онемя.

Джой с Лара Айвъри. Невъзможно!

Но като се замисли трезво, изведнъж всичко си дойде на мястото. Джой беше безумно красив и не по-малко чаровен — да не говорим пък за способностите му в леглото. Жените постоянно го преследваха. Защо и Лара Айвъри да не го иска?

Ричард се наведе към нея.

— Мога ли да ви задам един изключително личен въпрос, Маделин?

— Предполагам, да — тя си помисли, че не е честно. Как можеше тя, Маделин Франсис, да се мери с една от най-красивите жени на света? Не че искаше той да се върне при нея — в никакъв случай.

Снишеният му глас се изпълни с настоятелност:

— Имахте ли интимна връзка с Джой?

Тя усети, че се изчервява.

— Вижте какво, господин Бари, много добре съзнавам, че Джой е доста по-млад от мене, но… понякога мъжете на моята възраст искат само двайсет и двегодишни. Защо да не го правят и жените. — Дълга пауза. — Да — призна си тя, като се отказа от всякакви оправдания. — Известно време живяхме заедно. Джой беше много отзивчив.

А така — помисли си Ричард тържествуващо. — Джой Лоренцо е просто жиголо — точно както си го представях. Да живее с по-стара от него жена, за да напредне в кариерата си. Маделин Франсис трябва да е поне с двайсет години по-стара от него и едва ли може да се сравнява с Джейн Фонда.

След като сервитьорът от рум-сервиза почука на вратата и внесе вътре две чаши с капучино, Ричард подписа сметката.

— Желаете ли още нещо, господин Бари? — попита младежът с надежда; всъщност искаше да каже: „И аз съм актьор.“

— Не — отряза го Ричард.

Сервитьорът си тръгна неохотно. Веднага щом отново останаха сами, Ричард се обърна към Маделин.

— Колко време бяхте заедно с Джой? — попита напрегнато.

Тя се поколеба няколко секунди, но после реши, че всъщност е най-добре да му разкаже нещичко — така или иначе нямаше какво да губи, а само можеше да спечели, ако превърнеше Ричард Бари в свой приятел.

— Когато се запознахме, Джой беше на двайсет и четири — тя изпита усещането, сякаш всичко се е случило едва вчера. — Той беше млад актьор, който се опитваше да пробие в Ню Йорк, но без особен успех — въздъхна продължително и уморено. — Повярвайте ми, направих доста за него. Уредих му сериозна роля в „Солиден“ — филм, за който получи блестящи рецензии. След това звездно начало кариерата му можеше да върви само нагоре. Но после той изчезна.

— Как така изчезна? — Ричард беше доста заинтригуван.

— Напусна града — Маделин отпи от капучиното си. — И повече не се чу. Никой не знаеше къде е отишъл. След шест години се появи отново и ми каза, че имал семейни проблеми. Като пълна глупачка го приех отново и малко след това му намерих роля в „Мечтателят“, където явно се е запознал с бившата ви жена. Тогава го видях за последно.

Ричард забарабани с пръсти по стола си.

— Къде е бил през тези шест години?

Маделин поклати глава.

— Изобщо нямам представа.

— Ами годеницата му?

— Каква годеница? — намръщи се тя. — Не знам нищо за никаква годеница.

— Разказал на всички от „Мечтателят“, че е сгоден.

— За кого?

— За някаква жена на име Филипа.

— Доколкото познавам Джой… предполагам, че си го е съчинил, за да изглежда по-важен.