Читать «Холивудски интриги» онлайн - страница 117

Джаки Колинс

— Защо не коленичиш? — попита той по същество. — Защо не го направиш точно сега?

— А ти защо не започнеш да се обличаш? — отговори му тя.

Той й се усмихна.

— Онова, което виждаш, не ти ли харесва?

Тя му върна усмивката.

— Да, но знам, че ще си бъде на мястото и когато пристигнем в Лос Анджелис.

— Добре, добре — засмя се той. — Обличам се.

— Пет минути, не повече. Самолетът не може да чака.

— Предполагам, че ще летим с частен самолет, нали? — и протегна ръка към бельото си.

— Това няма значение, защото и те трябва да спазват графика си за полетите.

— Да, госпожо — пошегува се той, докато нахлузваше боксерките си.

Изтича оживена и радостна в кухнята. Видя през прозореца Каси да ги чака до колата и да разговаря с шофьора. Нямаше търпение да сподели с Ники, да обяви на всеослушание, че е влюбена — дори да не беше любов, със сигурност беше страст.

Никога по-рано не беше стигала толкова бързо до леглото. Ричард трябваше да чака цели месеци, докато си легне с него, а Лий обикаля около нея шест седмици. А сега Джой. Стана мигновено. И никога по-рано не е преживявала секса толкова чувствено и дълбоко. Ники ще я разбере.

Припомни си предната вечер и отново потръпна от удоволствие, което прикри като своя тайна.

След няколко минути се появи и Джой. Навлякъл беше чифт изтъркани джинси и избеляла риза от същия плат, а черната му коса беше бухнала.

— Трябва да дойда с тебе по магазините, когато пристигнем в Лос Анджелис — каза тя след критичен оглед. — От Армани трябва да напазаруваш сака, панталони, чорапи и вратовръзки, а и…

— Спри за момент, моля те — той я прекъсна недоволен. — Ако исках да се мъкна с такива парцали, сам щях да си ги купя… Нямам никаква нужда от тях, че да ми ги купуваш ти. Нито пък да ми плащаш сметките.

— Не исках да кажа, че ще ти купя дрехи, защото имаш нужда — обърка се Лара. — Исках да го направя просто защото… — не можеше да намери думи, за да обясни. Защо трябваше да дава такива глупави предложения? Държеше се така, сякаш той няма никакви пари. И, разбира се, той се почувства засегнат — всеки мъж ще се обиди.

Той се вгледа в нея. Изглеждаше лъчезарна, кожата й блестеше, а зелените й очи искряха… Как е възможно да й се разсърдиш?

— Да вървим — гласът му беше омекнал. — Казвал ли съм ти вече, че си най-красивата жена, която някога съм виждал?

— А ти си най-красивият мъж — отговори тя и отново беше щастлива.

Излязоха от къщата и тръгнаха към колата, хванати за ръце.

Шофьорът им отвори вратата и те се настаниха на задната седалка. Каси зае мястото си до шофьора. През целия път до летището не откъснаха поглед един от друг.

„Ники няма да повярва, че това се е случило — мислеше си Лара. — Всичко стана така изведнъж, че и аз още не мога да го осъзная.“

На летището ги чакаше „Гълфстриймът“. Пилотът лично поздрави Лара и й благодари за честта да лети с нея. Внимателен стюард им помогна да се качат на борда.

За по-голямо удобство самолетът беше оборудван с четири кресла, наредени около квадратна маса, и с няколко уютни кътчета за усамотяване по време на полета. В дъното на салона имаше спалня и душ-кабина.