Читать «Търси се съпруга» онлайн - страница 91

Линда Хауърд

Светна лампата в спалнята и я завари завита на кълбо на една страна. Дори не трепна от светлината. Никога досега не я бе виждал да спи през деня и сега се обезпокои. Да не би да беше болна? Тази сутрин изглеждаше добре. Рийс все още бе мърляв от работата навън, но без изобщо да обръща внимание, седна на ръба на леглото и я обърна по гръб. Тялото й бе топло, но не като на човек с температура. Побутна я, а тревогата изостри тона му.

— Мади, събуди се!

Съвсем бавно клепачите й се отвориха и тя въздъхна.

— Рийс — измърмори сънено тя и отново затвори очи.

Той отново я разклати.

— Добре ли си? Събуди се!

Неохотно Маделин се повдигна и разтърка очи с длани.

— Колко е часът? — попита тя, погледна го и в този момент осъзна ситуацията. — О, Боже, вечерята!

— Вечерята може и да почака. Ти добре ли си?

Сърцето й подскочи, когато го погледна. Лицето му бе набраздено от умората, но в очите му се четеше тревога, а не раздразнение. Маделин се пресегна и погали високите му скули. Обичаше всичко в този мъж, дори упорития му характер. Хвана ръката му и я постави върху стомаха си.

— Бременна съм — прошепна тя. — Ще си имаме бебе.

Зениците му се разшириха и той впери поглед в ръката си върху стомаха й. Откакто тя бе спряла да взема противозачатъчни хапчета, всеки път щом се любеха, Рийс знаеше, че има вероятност тя да забременее и въпреки това, новината сега го шокира. Неговото дете растеше под ръката му, напълно защитено в крехкото й тяло.

Той коленичи отстрани до леглото, все още замаян.

— Кога? — с напрегнат глас попита Рийс.

— Последната седмица на октомври или първата на ноември.

Той свали ципа и разтвори джинсите й, за да докосне голата й кожа. Повдигна и тениската, след което нежно целуна стомаха й и отпусна глава. Маделин го погали по косата и се почуди дали бебето им ще е тъмнокосо като него или светло като нея. Това бе съвсем нова, прекрасна мисъл — тяхното дете, създадено от неутолимата страст, все още кипяща помежду им. Изведнъж й се стори, че седемте месеца до раждането са твърде дълъг срок, докато го поеме в прегръдките си и види силните ръце на Рийс нежно да люлеят бебето.

— Какво искаш — момче или момиче? — шепнешком попита тя, сякаш се боеше нормалният й глас да не развали магията на момента.

— Има ли значение? — Рийс погали лице в стомаха й и затвори очи, за да се наслади изцяло на ласката.

— За мен не.

— Нито пък за мен.

В стаята настъпи тишина, докато той напълно осъзнае новината; най-сетне повдигна глава.

— Зле ли ти е?

— Днес малко ми се гадеше, но преди всичко се почувствах страшно уморена. Опитах, но не успях да си задържа очите отворени — извинително обясни тя.

— А сега добре ли си?

Тя се замисли за момент и накрая кимна.

— Да, всичко е наред.

Рийс отмести назад, така че тя да се изправи на крака, след което я прегърна и повдигна лицето й. Очите му я наблюдаваха настойчиво, докато бързо я целуна.

— Сигурна ли си?

— Напълно. — Маделин се усмихна и обгърна врата му с ръце. — Веднага ще разбереш щом ми прилошее — първо позеленявам и освен това не мога да си стоя на краката.