Читать «Търси се съпруга» онлайн - страница 40

Линда Хауърд

— Ще свърша сутрешната работа, а ти през това време приготви закуската.

Маделин кимна. Точно когато той излизаше от стаята, тя извика:

— Обичаш ли палачинки?

Той спря и се обърна към нея.

— Да, и то в големи количества.

От предишното посещение си спомняше, че той пие кафето си чисто. Маделин се прозя, докато слизаше към кухнята; застана по средата на помещението и се огледа. Много е трудно да сготвиш в кухня, в която не знаеш къде стоят приборите.

Започна с кафето. Поне кафе-машината му беше напълно автоматична. Откри филтрите и сложи двойна доза, за да стане напитката силна, както тя обичаше.

Трябваше да отгатне колко бекон и наденички да приготви за закуска. Той вършеше тежък физически труд по цял ден, поради което Маделин предположи, че се нуждае от доста храна, тъй като и гореше голямо количество калории. Когато из кухнята се разнесе смесеният аромат от горещо кафе и пържени наденички, тя си даде сметка, че отсега нататък готвенето ще изпълва голяма част от времето й. Трябваше да си набави няколко готварски книги, защото кулинарните й умения се свеждаха до най-основните ястия.

Слава богу, че намери готова смес за палачинки. Разбърка тестото, потърси плодовия сироп и подреди масата. Не знаеше още колко той ще се бави, за да прецени кога да започне да пържи палачинките.

Той се върна с кофа, пълня с мляко, а на масата вече го чакаше цяла камара пържени наденички и бекон. Щом отвори вратата, Маделин започна да сипва тестото за палачинки в тигана. Той остави млякото на плота и изми ръцете си.

— След колко време ще е готова закуската?

— След две минути — обясни тя. — Кафето вече е сварено, а палачинките стават бързо.

Той наля на себе си и се облегна на кухненския шкаф, за да я наблюдава, докато Маделин пържеше палачинките. След минути първите четири бяха готови и тя му ги подаде.

— Маслото е на масата. Започни с тези, аз ще приготвя още.

Той отнесе чинията и започна да закусва. Тъкмо приключи с първите четири палачинки, когато и следващите толкова бяха готови. Маделин прецени, че ще станат още четири палачинки, което правеше точно дузина. Колко щяха да му стигнат, за да се нахрани?

Оказа се, че десет са му достатъчни. Тя взе последните две и се отпусна на съседния стол.

— Какво ще правиш днес?

— Трябва да проверя оградата в западната част, преди да пусна добитъка там да пасе.

— Ще се прибереш ли за обяд или да ти приготвя сандвичи.

— По-добре ми направи сандвичи.

Това е всичко, помисли си тя половин час по-късно, след като той бе оседлал коня си и потегли върху него. Размениха си няколко реплики на закуска, след което той излезе, без дори да я целуне. Вярно, че го чакаше много работа, но едно потупване по рамото нямаше да му отнеме кой знае колко време.

Първият ден от брачния им живот не започна обещаващо.

И тогава се почуди какво ли е очаквала. Знаеше чувствата на Рийс и той ясно й бе заявил, че не иска да се сближава с нея. Трябваше й много време, докато преодолее тези бариери. Преди това можеше да се научи какво означава да си домакиня в ранчо. Не можеше да си позволи да се тръшка, че той не я целунал за добро утро.