Читать «Търси се съпруга» онлайн - страница 38

Линда Хауърд

На устните му се появи едва забележима усмивка.

— Това е последното нещо, което една жена трябва да каже на мъжа. — По думите й можеше да прецени колко уплашена е тя. — Колкото по-бавно го правя, толкова по-добре ще стане.

— Освен ако не изпадна в нервна криза по средата.

Маделин не се шегуваше. Той прокара палеца си по горната й устна, наслаждавайки се на мекотата на кожата. Сега започна да разбира всичко. Жена, която бе стигнала двадесет и осем години, все още девствена очевидно бе резервирана към интимността с мъж. Начинът, по който го целуна, го възпламени, но явно тя трудно се решаваше на последната стъпка. Предпочиташе бавно да открива тайнството на близостта между двама души, вместо да се хвърля необмислено в търсене на забавления.

Той я вдигна на ръце и я занесе до леглото, след което изключи всички лампи, с изключение на една. Маделин предпочиташе пълен мрак, но не каза нищо. Не можеше да свали поглед от него, докато той събуваше джинсите си и легна до нея. И преди беше виждала голи мъже — от бебета и малки момчета до модели в списания. Знаеше как реагира мъжкото тяло. Никога досега обаче не бе виждала на живо възбуден мъж, а Рийс бе сто процента такъв. Вече не се надяваше, че всичко ще мине неусетно.

А той наистина бе едър мъж. Легна върху нея и тя се почувства като джудже под едрите му рамене и гръден кош. Тя едва дишаше, а въздухът излизаше на чести, кратки вопли. Но Маделин сама се бе поставила в това положение — по нейна воля и собствено желание се бе оказала в леглото с почти непознат мъж.

Той плъзна ръка под нощницата й, по бедрата, и топлата му длан сякаш опари голата кожа. С това той оголи част от тялото й и постепенно нощницата се оказа събрана около талията й, разкривайки тялото й пред него. Маделин стисна очи от притеснение. Не знаеше дали ще има сили да издържи всичко това.

Рийс свали дрехата напълно. Тя потрепери, когато го усети с цялото си тяло.

— Не се плаши — промълви той и нежно я целуна. — Ще се погрижа да ти доставя удоволствие.

След което усети, че той доближава устни към зърното на гърдата й; от топлината на дъха и допира Маделин изстена. Държеше очите си затворени, докато той галеше цялото й тяло и почувства, че постепенно напрежението се разсейва и тя се отпуска.

Сетивата й бяха изострени до краен предел. И без това бе достатъчно прекалено нервна и притеснена. Той плъзна ръка по вътрешната част на бедрата и тя подскочи, като отново се стегна цялата, въпреки че краката й се раздалечиха, за да му позволи ласката.

— Спокойно, спокойно — нежно промърмори той. Пресегна се и извади лубриканта от нощното шкафче, който предварително бе приготвил. Маделин отново потрепери, когато усети хладния, мазен крем върху себе си.

Сърцето й биеше толкова бързо, че за момент се изплаши да не припадне. Той застана върху нея, мускулестите му бедра разтвориха нейните и тя в паника отвори очи. Потисна страха, насилвайки се до краен предел да се отпусне и успокои.

— Съжалявам — тихо изрече тя. — Знам, че си очаквал нещо по-добро.